Gazete Vatan Logo

‘Erken seçim için 15 Kasım uygun’

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Koalisyon yapalım, Bahçeli başbakan olsun” teklifini reddederken erken seçim için tarih verdi: 15 Kasım uygundur

‘Erken seçim için 15 Kasım uygun’

Hiçbir partinin tek başına hükümet kuramadığı 7 Haziran seçimlerinden beri koalisyon ihtimalleri tartışılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim gecesinden sonra erken seçimi bir kez daha gündeme getirdi. Sözcü gazetesine konuşan Bahçeli özetle şunları söyledi:

KÜÇÜK HEVESLER: (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, ‘Başbakanlık koltuğunu Bahçeli’ye vermeye hazırım’ önerisi) Bu öneriyi saygıyla karşılıyoruz, bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor. Yani olmaz, zannetmiyorum. MHP olarak bizi çok iyi anlamanızı istiyoruz. Küçük hevesler peşinde koşan bir parti değiliz. Kılıçdaroğlu’nun bu sözü talihsiz. Çin’den gelen yeni bir oyuncak türü müdür bu? MHP bu cümleye kapılarak bu sözün arkasından nasıl gidebilir?

ANA MUHALEFET İSTİYORUZ: Birinci koalisyon modeli AKP - HDP. Bu hükümete güven oyu vermem ama millet iradesinin getirmiş olduğu tablodan bir koalisyon çıkarmak istiyorsanız, koalisyonların uyumlu olması lazım. Ortak hedefler noktasında buluşabilecekleri bir görüş çoğunluğu olması lazım. Bu oyunu AKP ile HDP oynuyor. Biz MHP olarak iktidarda değil ana muhalefette olmak istiyoruz.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM: Toplumsal yarılma çok önemli bunu hafife almayın. Yarılma derinleştikçe, birilerinin otoriteleşmesi ve diktatör olma yoludur, hevesidir. Bunu önlemek lazım. Bütün bunların hepsi, bu koalisyon oluşumlarında önlenemeyecek ise ille de bir koalisyon oluşsun diye, Türkiye’yi bir başka darboğaza sokmaya gerek yok. En makulü erken seçimdir. Erken seçim bize kaybettirebilir, kazandırabilir de. Eğer ülkede hükümet krizi yaşanırsa, millet iradesine başvurmak en sağlıklı yoldur. Böyle bir şey düşünüyorsanız 15 Kasım bunun için uygun tarihtir. Eğer herkes istiyorsa biz de istiyoruz.