Gazete Vatan Logo

Erdoğan ve Gül'ün kritik görüşmesi iptal!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceği bilgisi, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı bilgisi, "Mısır ve Suriye görüşecekler" yorumlarına yol açsa da, siyasi kulislerde, "Neden devletin zirvesinin görüşme günü olan Perşembe değil de tatil günü görüşüyorlar?" sorusu sorulmaya başladı. Ancak gözlerin çevrildiği görüşme dün gerçekleşmedi. Bursa dönüşü Başbakanlık'tan gelen talep üzerine planlanan görüşme, yine Başbakanlık'tan gelen talep üzerine hafta içine ertelendi.
Tarabya Köşkü dün önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacaktı. Cumhurbaşkanı Gül'ün, saat 14.00'te Başbakan Erdoğan'ı kabul edeceği duyuruldu. Gül ile Erdoğan'ın Pazar günü görüşmesi; Başkent kulislerini dalgalandırdı. Bu hafta yapılacak MYK, MKYK, İl Başkanları toplantısı, bu toplantılarda demokratikleşme paketinin ele alınma ihtimali, yerel seçim süreci, adaylar ve bugün yapılması planlanan Bakanlar Kurulu gözönüne alınca, Tarabya'daki görüşmenin önemi artarken, kulislerde de çeşitli iddialar gündeme geldi.

BAŞBAKAN MİT MÜSTEŞARI İLE GÖRÜŞTÜ

Basın mensupları Başbakan'ın Kısıklı'daki evinin önünde ve Tarabya Köşkü önünde görüşme saatini beklemeye başladı. Başbakan'ın evinden bir süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan çıktı. Başbakan'ın Fidan'la sürpriz görüşmesine ilişkin bir açıklama yapılmazken, "Cumhurbaşkanı ile görüşme öncesi hazırlık" olarak yorumlandı. Fidan'ın ayrılmasından sonra Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek üzere evden çıkması beklenirken, görüşmenin ertelendiği bilgisi geldi.

NEDEN ERTELENDİ?

Görüşme kadar ertelenmesi de soru işareti yaratan görüşmenin neden yapılmadığı ne Köşk ne de Başbakanlık tarafından açıklanmadı.

Görüşmeyi Bursa dönüşü Başbakanlığın talep ettiği, Köşk'ün olumlu yanıt verdiği, ancak Başbakanlığın dün öğleye doğru "görüşme haftasonu olsun" talebinin iletildiği, bunun üzerine görüşmenin ertelendiği öğrenildi.

VATAN'a bilgi veren Başbakanlık ve Köşk kaynakları Çarşamba günü MGK'nın toplanacağını, toplantı öncesi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın büyük ihtimalle görüşeceğini belirtirken, "Bu görüşme olmazsa Perşembe günü haftalık olağan görüşme yapılacak" bilgisini verdi. Ancak kulislerde görüşmeye dair dillendirilen iddialar konusunda iki taraf yetkilileri de bir yorum yapmadı.

ÖNEMLİ HAFTA

Bayramın birinci gününden itibaren İstanbul dışına çıkan ve nerede olduğu daha sonra yaptığı açıklamayla anlaşılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara mesaisine başlayacak. AK Parti'de yoğun bir program yaşanacak. MKYK, MYK toplantılarının yanısıra Başbakan Erdoğan partisinin il Başkanları ile de istişarelerde bulunacak. MKYK ve MYK'da ağırlıklı olarak demokratikleşme paketinin ele alınması beklenirken, İl Başkanları ile yaklaşan yerel seçimler ve aday adaylıkları konularının ele alınması bekleniyor. Demokratikleşme Paketi'nin nihai olarak Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüktün sonra Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı