Gazete Vatan Logo

Erdoğan: İzin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO'daki toplantıda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Çok önemli olmadığı müddetçe projelerin temel atma törenine katılmam. Açılışa katılırım. Çünkü proje bitecek uygulamaya geçecek. Böyle olmalı.

* Biz tarımı ayağa kaldırmadan büyük ve güçlü Türkiye hedefimizde yürüyemeyeceğimizi biliyorduk. 12 yıl önce Türkiye bu noktada neredeydi bugün nerede? Laf kolay yaparsınız. Ama as olan icraattır. Tarımın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını birer birer çözerken, sektörün rekabetçi yapısını güçlendirdik.

* Çiftçilerimize 12 yılda, 70 milyar lira nakit hibe desteği sağladık. Mazot desteğini hep konuşuyorlar. Şimdi ben de konuşuyorum. İlk defa biz başlattık. Bizden önce böyle bir destek yoktu.

* Şimdi birileri çıkmış mazot üzerinden çiftçiye gönderme yapıyor. Bu hak gaspıdır, istismardır. Gübre desteğini de biz hayata geçirdik. * Çiftçilerimize Ziraat Bankası'nın verdiği kredinin faizi yüzde 59'du. Bugün çiftçimiz yüzde 0 ile 0,25 arasındaki bir faizle kredi kullanabiliyor.

* Vatandaşlarımızı bölmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Milletten topladıkları paralarla, yurtdışındaki sırça köşklerinde oturarak Türkiye'yi hançerlemelerine asla izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı