Gazete Vatan Logo

Erdal Tosun kimdir?

Geçtiğimiz aylarda talihsiz bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Erdal Tosun'un hayatı oldukça merak ediliyor. Erdal Tosun'un vefatına neden olan olayın soruşturması ise hala sürüyor. İşte sevenleri aldığı bu kötü haberle yıkılan Erdal Tosun'un merak edile hayatı...

Erdal Tosun kimdir?

Geçtiğimiz Kasım ayında beklenmedik bir anda trafik kazasıyla hayatından olan Erdal Tosun sevenlerini yasa boğmuştu. Peki Erdal Tosun'un hayatı nasıldı, hangi kariyer aşamalarından geçti? Daha pek çok bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

ERDAL TOSUN KİMDİR?

1963 İstanbul doğumlu olan Erdal Tosun, Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğlu olan Erdal Tosun hem babası hem de kardeşi Gürdal Tosun gibi oyunculuk yapıyordu. 1980'de Beyoğlu Fındıklı Lisesi'ni bitiren Tosun, 2 yıl sonra Mine adlı filmle sinema hayatına başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Tosun, Özel Tiyatro'yu kurdu. Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışan Tosun, Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda da yer aldı. Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden ayrılıp BKM oyuncuları arasına katılan Tosun, ayrıca çeşitli film ve dizilerde rol aldı.

Erdal Tosun, 30 Kasım 2016'da Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı