Gazete Vatan Logo

En son deprem nerede oldu? Deprem oldu mu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi duyurdu! Akdeniz’de hissedilen şiddetli deprem sonrası depremin büyüklüğünü, AFAD 6.4, Kandilli Rasathanesi ise 6.2 olarak duyurdu. Deprem Mersin, Antalya, Konya, Adana’da hissedildi. Peki, En son deprem nerede oldu? Deprem oldu mu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi!

En son deprem nerede oldu? Deprem oldu mu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi!

Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında korkutan deprem! Mersin, Antalya, Konya, Adana’da hissedildi. Alınan bilgiye göre, Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Akdeniz’de meydana gelen depremin büyüklüğünü, AFAD 6.4, Kandilli Rasathanesi ise 6.2 olarak duyurdu. Peki, En son deprem nerede oldu? İşte 11 Ocak 2022 Kandilli ve AFAD son depremler listesi!

AFAD'dan alınan bilgiye göre Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04:07'de 6.4 büyüklüğünde Deprem gerçekleşti. Derinliği 5,06 km olarak açıklanan deprem, Mersin, Adana, Antalya ve birçok ilden hissedildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu.

Depreme uykuda yakalanan vatandaşlar, paniğe kapılarak sokağa döküldü.

AFAD'dan depremle ilgili yapılan ilk açıklamada, "Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ


Depremin tüm bölgede hissedildiğini vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Baf açıklarında saat 04:07'de meydana gelen deprem tüm bölgede hissedildi … hepimize geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ


TSUNAMİ RİSKİ VAR MI?

Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise depremle ilgili olarak tsunami riskine dikkat çekti. Tsunami gerçekleşirse tüm bölgeyi tehdit edeceğini söyleyen Prof. Dr. Ersoy'un mesajları şu şekilde;

"Şiddeti yüksek aslında. Önemsenecek bir deprem. Tsunami olasılığı da var. 6'yı geçen depremlerden sonra büyük dalgalar oluşabilir. Fakat kesin değil. Bu deprem büyük ihtimalle Doğu-Batı hatlı Rodos'tan başlayan, Antalya üzerinden Güney Doğu Anadolu'yu giden bir hat. Sürpriz bir deprem değil. Beklenebilecek bir deprem."