Gazete Vatan Logo

En küçük rehineyi kucakladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'ya giderek IŞİD tarafından kaçırılan rehinelerle buluştu. Davutoğlu, "Bayramdan önce bir bayram daha yaşadık." dedi.

En küçük rehineyi kucakladı

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi 101 gün sonra bu Sabah serbest kaldı. Başbakan Davutoğlu, Bakü'deki programını yarıda keserek rehinelerle görüşmek üzere Şanlıurfa'ya geldi.

EN KÜÇÜK REHİNEYLE KUCAKLAŞTI

Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.

"İKİ BAYRAM YAPACAĞIZ DEMİŞTİM ALLAH NASİP ETTİ"

GAP Havalanı VIP salonda rehinelerle tek tek tokalaşan Başbakan, "Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın. Siz bizim kahramanımızsınız" diye konuştu.

SARE DAVUTOĞLU ELA'YI KUCAĞINA ALDI

Davutoğlu, aprondaki uçağa rehinlerle yürüyerek gitti. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, uçağa kadar en küçük rehine Ela Ercan'ı kucağında taşıdı.

ÖZEL UÇAKLA ANKARA'YA HAREKET ETTİLER

Haberin Devamı

Şanlıurfa GAP Havaalanında serbest kalan rehinelerle bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya hareket etti.

Rehin alınanları, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aileleri karşılayacak.