Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edin! (24 Mart Cuma namazı saatleri)

Müslümanların en mübarek günü olan Cuma gününde ibadet etmek çok daha büyük önem taşır. Cuma günleri yapılan iyiliklerin de kötülüklerin de 2 kat yazıldığına inanılır. En güzel Cuma mesajlarını sizler için derledik, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edin! (24 Mart Cuma namazı saatleri)

Cuma gününün Müslüman toplumu için ayrı bir önemi vardır. Bu önemli günde İslamiyet’in peygamberi olan Hz. Muhammed’e ilk vahiy gelmiştir. Hira Mağarasında gelen bu ilk bildiri sonucunda Kur’an-ı Kerim kutsal kitap ayetleri Peygamber Efendimiz tarafından yayılmaya başlamıştır. Kur’an-ı Kerimde yer alan ahiret günü ile ilgili ayetlerde de kıyametin bu Cuma gününde kopacağına dair bilgiler yer almaktadır.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Cuma gününde Müslüman erkeklere bir görev düşmektedir. İslam’ın beş şartı olan namaz kılmanın yanında bir de Yüce Allah erkeklerin Cuma namazı kılmasını da onlara farz buyurmuştur. Cuma namazı cemaat halinde camilerde kılınmaktadır. Yüce Allah da Cuma namazını erkeklere farz kılarak onların mutlaka bu namazı kılmalarını istemiştir. Cuma günü hayırlı ve de mübarek bir gün olduğu için bu önemli günde Cuma namazları kılınır, cemaatle beraber dualar edilir. Hz. Muhammed de her Cuma günü Cuma vaktinde en güzel kıyafetlerini giyer, en güzel kokularını sürünür ve camiye giderdi. O gün Cuma vakti gelmeden önce tüm işlerini bitirmeye çalışırdır. Hiçbir engelin Cuma namazını kılmamasına neden olmasını istemezdir. Dolayısıyla Müslüman kardeşlerinden de aynı özeni görmek istemektedir.

Haberin Devamı

Cuma Namazı Kılınışı

Müslüman toplumu Cuma günü öğle ezanının okunması ile beraber Cuma namazı için camilerde yerlerini alır. O gün öğle vaktinde Cuma vakti başlamış olur. Cuma namazının kılınışı diğer beş vakit farz olan namazların kılınışından biraz daha farklıdır. Cuma namazı için öncelikle dört rekâtlık sünnet kılınır. Sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi yine aynı şekilde kılınır. Cami içinde ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Sonrasında ikamet okunup cemaat ile birlikte Cuma namazının iki rekâtlık farzını kılar. Ardından da dört rekâtlık son sünnet kılınır. Kılınan bu farz ise öğle namazının ilk sünnetinin kılındığı gibi kılınır. Tüm cemaat ‘’ Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diyerek niyet eder ve öğle namazının farzı gibi bir namaz kılarlar. Sabah namazının sünneti gibi iki rekât vaktinin sünneti de kılınarak Cuma namazı kılma eylemi sona erer. Cuma namazı kılınıp bittikten sonra tüm cemaat ise yet-el-kürsi ve tesbihler okunur. Cami hocasının da önderliği ile beraber herkes, tüm dünya iyiliği, barışı ve sağlığı için dualar eder. Böylece topluma sevgi ve kardeşlik duygusu yayılır. Hatta bazı zamanlarda Cuma günlerinde camilerde çeşitli hayırlar yapılırdır. Bu hayırlar esnasında etrafa iyilik ve hoşgörülük olma duyguları gibi pozitif duygular yayılır.

Haberin Devamı

Cuma Gününün Önemi

Bu mübarek günde tüm Müslüman insanlar kardeş bir şekilde dualar etmelidir. Bu dualar sonucunda da Cuma günü için yakın eş dost kişiler aranabilir. Tüm hafta hiçbir aile yakını ile görüşülmese bile en azından bu önemli günde sizler de yakınlarınızın halini hatırını sorabilirsiniz. Günlerin içerisinde en mübarek olan bu Cuma gününde bu gibi davranışlar sergileyerek toplum açısından birlik ve beraberlik, sevgi, hoşgörü gibi davranışları da yayabilirsiniz. Bu nedenle yakınlarımızı arayıp sormak, onları da mutlu eder bizleri de mutluluk verir. Teknolojik yaşamın gelişmesi ile beraber artık tüm herkes genel olarak Cuma günlerinde birbirlerini aramak yerine mesaj atarlar. Cuma günün anlam ve önemini belirten bu mesajlar için aşağıda sizler için birtakım örnekler oluşturduk. Sizlerde bu örnekleri inceleyerek ya da alıntılayarak sevdiklerinize iyi cumalar dileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cuma Mesajı Örnekleri

Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, Mevla’ya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah resulünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. min. Hayırlı cumalar.

Bir dua gönderiyorum hepinize, sağlık, mutluluk, huzur olsun, sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolsun, Allah’ın selamı üzerinize olsun hayırlı cumalar dilerim.

Haberin Devamı

Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.

Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasib eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı cumalar inşallah.

Allah’ım hamd Sanadır. Salatın, övdüğün ve seçtiğin kulun ve Resulün Muhammed’e ve Onun pak aline, ashabına olsun. Bize bu büyük Cuma gününde alemlere rahmet olarak gönderdiğin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümit etmeyi nasip et. cumanız mübarek olsun

Kalplerde güller kurumuştu, yürekler buruk kalmıştı, sevgiler hasretti sevgiye, bu gün bir gül doğdu. Bu gülün tomurcuğunu ekin kalbinize, sulayın gülünüzü, gözyaşınızla, büyütün gülünüzü sevginizle, koklayın gülünüzü, duyun muştu kokusunu yüreğinizde, açın kalbinizi, girin gül bahçenize, sessizce eğilin bir güle, usulca koklayın bu gülü, güzelce alın elinize, verin sevdiğinize o tatlı gülü, çünkü o gül peygamber gülü. Cumamız gül kokulu olsun. Hayırlı cumalar.

Bazı müminler cennete hasret yaşar. Bazı müminler de vardır ki cennet onları hasretle bekler. Cennetin hasrete beklediği müminlerden olmak duasıyla, hayırlı cumalar.