Gazete Vatan Logo

Emeklilik Hesabı İle Ne Zaman Emekli Olacağınızı Öğrenebilirsiniz

Ne zaman emekli olurumhesabı ile emekliliğe kaç gününüz kaldığı öğrenilebilir. Online olarak yapılacak ne zaman emekli olurum hesabı ve emekli maaşı hesaplama işlemleri sigortalıların hizmetine sunulmuştur.

Emeklilik Hesabı İle Ne Zaman Emekli Olacağınızı Öğrenebilirsiniz

Emeklilik konusunda bilgi almak ve emeklilik planları yapmak isteyen vatandaşlar, SGK’nın online uygulamalarındanyararlanabilir. Kuruma gitmeye gerek kalmadan online olarak yapılacak işlemler sayesinde emeklilik gün sayısı sorgulama yapılarak bilgi sağlanabilmektedir. Emeklilik gün sayısı sorgulama işlemleri için kullanılması gereken uygulama ne zaman emekli olurum uygulamasıdır.Ne zaman emekli olurum sorgulama için giriş yapacağınız uygulamada yer alan formun doldurulması ile birlikte sistem tarafından kaç gün sonra emekli olacağınız hesaplanacaktır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM


SSK MAAŞ SORGULAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Hesaplamalarda, formda girilen prim bilgileri baz alındığı için forma gireceğiniz prim bilgilerinizi doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Aksi halde yapılacak olan emeklilik gün sayısı sorgulama hesaplamaları yanlış şekilde sonuçlanacaktır. Ne zaman emekli olurumsorgulama işlemlerinde sadece gün olarak değil, emeklilik tarihi açısından da bilgi sağlanmaktadır. Emeklilik gün sayısı sorgulama yapıldıktan sonra yayınlanan sonuç ekranında, vatandaşların ne zaman emekli olacağı da detaylı bir şekilde açıklanmaktadır.

Haberin Devamı

Bu bakımdan emeklilik gün sayısı sorgulama, emeklilik tarihini öğrenmek isteyenler için de kullanılabilir durumdadır. Emeklilik gün sayısı sorgulama için vatandaşların sigortasının olması yeterlidir. Bu bakımdan Ne zaman emekli olurumsorgulama için başka bir işlem yapılmasına gerek yoktur ve sadece formun doldurulmasıyeterli olmaktadır.

Emekli Maaş Dökümü

Emeklilik gün sayısı sorgulama dışında emekliliklere yönelik hazırlanan emekli maaş dökümü, vatandaşların emekli maaşları hakkında detaylı bilgi almasını sağlamaktadır. Dönem dönem alınabilen emekli maaş dökümü sayesinde tüm vatandaşlar maaş detaylarına ulaşarak bilgi sağlayabilmektedir. Bu açıdan özellikle maaşından kesinti yapılan vatandaşların emekli maaş dökümü alması yararlı olacaktır. Onlineolarak yapılacak işlemler e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların e devlet kapısı üyeliğinin olması ve üye girişi yapması gerekmektedir. Böyleceemekli maaş dökümü için kısıtlama kaldırılacaktır.

Haberin Devamı