Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama online işlemlerini yapmak çok kolay bir hal aldı. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından inceleyebilirsiniz.

Emekli Maaşı  Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken haberimizi okumak. Sosyal Güvenlik Kurumunun aktif hale getirdiği uygulamalarla bu tür sorgulamaları internet üzerinden yapmak kolay hale geldi. Sizde emekli olmadan önce emekli maaş hesaplama işlemini hangi kuruma bağlıysanız o kurum için oluşturulmuş sistemi kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaş hesaplama işlemini bu sistem üzerinden yaparak emekli olduğunuzdaki alacağınız emeklilik ücretini tam olarak olmasa emeklilik ücretinize yakın bir hesaplama işlemi gerçekleştirirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Emekli maaşı sorgulama işlemi yapmak isteyen vatandaşların bağlı oldukları 3 farklı sigorta sistemi için 3 değişik yolla bu işlemi gerçekleştirebilirler. İlk olarak SSK sistemine bağlı iseniz emekli maaşı sorgulaması için Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK’ya bağlı olan sigortacılar için geliştirmiş olduğu uygulamaya girerek istenilen bilgiler karşılığında kolayca emekli maaş sorgulaması yapabilirsiniz. SSK emekli maaş hesaplaması için gerekli olan bu bilgiler, emekli maaş sorgulaması yapacak kişinin TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihidir.

Haberin Devamı

Bu bilgileri tam olarak girdikten sonra SSK’ya bağlı olan sigortalılar için emekli maaşı sorgulama işleminizi sonuçlandırabilirsiniz. İkinci olarak, Bağ-Kur’a bağlı sigortalıların emekli maaşı hesaplama işlemini yine internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunun içinde bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Bu bilgileri girerek emekli maaş hesaplama sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra TC kimlik numaranızı, kurumunuzu ve güvenlik kodunu kutucuğa girdikten sonra sorgulama işlemini devam ettirebilirsiniz. Bir diğer kurum olan Emekli Sandığı için ise daha farklı bilgileri girerek yine emekli maaş sorgulamasını yapabilirsiniz. Bu bilgiler, derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye, yılı, aylık tarihi, pay-payda, tazminat ek göstergesi gibi bilgilerdir. Bu bilgileri tam olarak girdikten sonra emekli maaş sorgulama işleminiz sonuçlandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca emekli maaş sorgulama işleminizi E-devlet üzerinden de yapabilirsiniz. Bu işlem de internet üzerindendir ve oldukça basittir. Ancak E-devlet üzerinden emekli maaş sorgulama ve emekli maaş hesaplama gibi işlemlerinizi yapabilmeniz için E-devlet şifresine ihtiyaç duyarsınız. E-devlet sistemine giriş yapmanızı sağlayacak olan bu şifreyi size en yakın herhangi bir PTT şubesinden 2 TL ücret karşılığında kolayca temin edebilirsiniz. TC kimlik numaranız ve temin ettiğiniz E-devlet şifrenizle sisteme girerek internet üzerinden emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi sonuçlandırabilirsiniz. Sisteme dâhil olduktan sonra ‘E-Hizmetler’ seçeneğine girerek Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altındaki sorgulama seçeneklerinden kolayca işlemlerinizi halledebilirsiniz. Bu seçeneklerden 4A hizmetlerini kullanarak SSK, 4B hizmetlerini kullanarak Bağ-Kur, 4C hizmetlerini kullanarak Emekli Sandığı sigorta işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu yolu kullanarak saatlerce sıra beklemeden internet üzerinden kolayca emekli maaş sorgulama ve hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı