Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama İle Online Maaş Hesaplama İşlemleri

Emekli maaşı sorgulama hizmeti nedir? Emekli maaşı sorgulama ile maaş hesaplaması nasıl yapılır? Emekli maaşı sorgulama ile ilgili detaylar haberimizde.

Emeklilik döneminden sonra çalışan kişiler işlerinden ayrıldığı için işinden aldığı maaştan çok daha düşük bir ücret almaktadır. Emekli maaşı sigortaya ödenen primler ve sigortalılık durumuna göre belirlendiği için iş yerinizde aldığınız maaş ile herhangi bir ilgisi olmamakla birlikte, ödenen primler üzerinden ve sigortaya gösterilen kazanca göre belirlenmektedir. Bu nedenle emeklilik maaşınızın ne kadar olacağını öğrenmek için emekli maaşı sorgulama yapmanız gerekecektir. Yapacağınız hesaplama ile birlikte, emekli dönemi sonrasında ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA


SSK MAAŞ SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama için SGK tarafından yararlanılması amacıyla oluşturulan aylık hesap uygulamasına giriş yapanız gerekir. İnternet üzerinden erişim sağlayabileceğiniz sayfa sayesinde emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Emeklilikmaaşı hesaplama işlemlerinde sayfada yer alan formu doldurmanız gerekir. Formda yer alan T.C. kimlik numarası, baba adı ve soyadı gibi kimlik bilgilerinizi girmeniz ile birlikte, hesapla butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Bilgileri girdikten sonra eğer prim bilgilerinizin alınmasında sorun yaşanırsa, açılacak olan ikinci ekranda detaylı prim bilgilerinizin girilmesi istenecektir. Açılan sayfada 3 adet form alanı açılacaktır. Form alanlarına, 2000 sonrasındaki, 2000 ile 2008 arasındaki ve 2008 sonrasındaki çalıştığınız primlerin toplamını ilgili alanlara girmeniz gerekir. Ardından hesapla butonuna tıklananız ile birlikte emekli maaşınız hesaplanacaktır.

Emekli maaşı sorgulama işlemlerinin yapılması için bazı kriterler de bulunmaktadır. Sigortası olan ve çalışan bir kişinin emekli maaşının hesaplanması için en az 3600 günlük bir primi bulunması gerekir. Aksi halde yapacağınız sorgulama işlemlerinde sistem tarafından “Toplam Hizmet Gününüz 3600 günden az olduğu için Aylık hesaplanamadı” şeklinde hata mesajı yayınlanacaktır. Bu nedenle sigortanız yeniyse ya da 3600 günden daha az ise herhangi bir şekilde emekli maaşı hesaplamasından yararlanmanız mümkün olmayacaktır. Sorgulama konusunda başka bir kriter bulunmamaktadır.

Haberin Devamı