Gazete Vatan Logo

‘El Bab hallolmak üzere’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kilis’e bomba düştüğünde ‘Neredesin ey devlet’ diyorsun. Kilis’e bomba atanların üzerine gittiğin zaman da ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız”

‘El Bab hallolmak üzere’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yürütülen harekatla ilgili eleştirilere dün İzmir’de katıldığı açılış töreninde yanıt verdi.

FSRU Projesi (Yüzer LNG Terminali/ Floating Storage and Regasification) ve SÜTAŞ Entegre Tesislerinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Aşık olacağınız zaman...’

“Emin olun, 15 Temmuz’da bu ülkenin istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan Türk milleti, yine istikbalinin inşası için gayret gösteren, risk alan herkese de aynı şekilde sahip çıkacaktır. Her türlü yol denendiği halde biz kalkınma gündeminden kopmadık. Bakın Salı günü iftihar projelerimizden biri olan Avrasya Tüneli’nin açılışını yaptık. Bunlar aşık olacağınız zaman yapabileceğiniz işlerdir. Bu millet yapar mı yapar! Bİz bu projeleri yaptık. Öyle paranız olduğu zaman yaparsınız. Paranız olmadığı zaman ne yapacaksınız. Yine yapmalısınız. Neyle güvenle... Bu sabah gazetede okuyorum çok enteresan. Arkadaşına telefon ediyor çayı hazırla. O da şaka zannetmiş. Şaka değil diyor Avrasya tünelindeyim... Hamdolsun bugünleri de gördük.”

Haberin Devamı

‘Terörü gömeceğiz’

“Hiç endişe etmeyin bu terör belasını da evelallah toprağa gömeceğiz ve gömüyoruz. Daha güzel günler olacak. Bakınız El Bab... Birileri kuru sıkı atıyor. ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız?’ Kilis’e bomba düştüğü zaman ‘Neredesin hükümet, neredesin ey devlet’ diyorsun. Kilis’e bomba atanların üzerine gittiğin zaman da bu sefer de ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız’. Bunlar ne saf insanlar. Tabii gideceğiz. Boşuna mı biz ‘terörden arındırılmış güvenli bölge’ diye bir açıklamayı başından beri yaptık. Ama sabır sabır sabır, anlamadılar, o zaman ‘Biz terörün üzerine sadece ülkemizde değil, orada da gideceğiz’ dedik. İşte şimdi El-Bab neredeyse hallolmak üzere ve silahlı kuvvetlerimiz Özgür Suriye Ordusuyla beraber orayı da hallediyor.”

‘Bize dokunan dersini alır!’

Cumhurbaşkanı Tire’de halka hitap ederken şunları söyledi: “El Bab’da çalışmalarımız devam ediyor. Bu işin diplomatik tarafı olması lazım diyorlar. Bize kimse diplomasi dersi vermesin. Aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Zira bize dokunan hesabını iyi yapsın! Dersini alırlar. Canımız acıyor ama onlara da gereğini yaparız.”

Haberin Devamı