Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 10 Şubat 2018 ehliyet sınavı

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak mı? Sorusunun yanıtı geldi. 10 Şubat'ta gerçekleşen ehliyet sınavı sonuçları MEB resmi internet sitesinde yayınlandı. İşte ehliyet sonuçları sorgulama ekranı...

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 10 Şubat 2018 ehliyet sınavı

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı. MEB, 10 Şubat tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçlarını duyurdu. Ehliyet sonuçları MEB resmi internet sitesi üzerinden kolayca öğrenilebiliyor, işte tüm ayrıntılar...

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar stajyer ehliyet alabilirler. Direksiyon sınavının sonuçları genel olarak aynı gün içerisinde açıklanır ve adaylara ilan edilir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

Sınav tarihleri Sınav sonuç açıklanma tarihleri

- MTSKS-2 21 Nisan 2018 3 Mayıs 2018

- MTSKS-3 4 Ağustos 2018 16 Ağustos 2018

- MTSKS-4 20 Ekim 2018 1 Kasım 2018

- MTSKS-5 22 Aralık 2018 3 Ocak 2019

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

Ehliyet sınavında en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilir. Direksiyon sınavında ilk olarak adaylara aracın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Bu sorulara yeterli cevap veremeyen adaylar başarısız sayılırlar. Soruların ardından sürüş aşamasına geçilir. Sürüş aşamasında adayın yapacağı her hata puan kaybetmesine neden olur. Sınav komisyonu tarafından emniyet kemerinin takılmasından aynaların kontrol edilmesine, aracın düzgün şekilde hareket ettirilmesinden hız kurallarına uyulasına kadar pek çok noktaya dikkat edilir ve puan verilir. Sınav sonucunda en az 70 puana ulaşanlar ehliyet almaya hak kazanır.

Haberin Devamı

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Stajyer ehliyet için adaylara iki yıl süre verilir. Bu süre içerisinde 75 ceza puanına ulaşan adaylar başarısız sayılır ve ehliyetleri alınır. Ehliyeti alınanlar psikoteknik teste tabi tutulurlar. Test sonucuna göre yeniden ehliyet alınabilmesi için yeniden sürücü kursuna kayıt olunarak ehliyet sınavına girilmesi gerekir. Stajyer ehliyet için verilen iki yıllık süreçte 75 ceza puanına ulaşmayan adaylar ise başarılı sayılırlar.

Haberin Devamı