Gazete Vatan Logo

Ehliyet alabilmek için 8 Ekim'de gerçekleştirilen sınavı sonuçları açıklandı mı?

Araba kullanabilmek için ehliyet sınavını geçerek sürücü belgesini almak gerekiyor. 8 Ekim'de yapılan ehliyet sınavının sonucu açıklandı mı? sorusunun cevabını sınava girenler sabırsızlıkla bekliyor. Peki 8 Ekim ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Konuyla ilgili açıklama haberimizin devamında...

Ehliyet alabilmek için 8 Ekim'de gerçekleştirilen sınavı sonuçları açıklandı mı?


Ehliyet sınavına 8 Ekim'de stajyer sürücü adayları katıldı, merakla ehliyet sınav sonuçlarını bekliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in 2016 Motorlu Taşıtlar takvimine bakıldığında 8 Ekim'de yapılan ehliyet sınav sonuçları 20 Ekim Perşembe günü açıklanacak.

8 EKİM EHLİYET SINAVI SONUÇLARI

Yılın son sürücü belgesi sınavından bir önceki sınavının sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. Ekim ayının başında yapılan 5. Ehliyet Sınavının Sonuçları MEB tarafından açıklanan 2016 Motorlu Taşıtlar takvimine göre, 20 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Önceki sınavlar göz önüne alındığında herhangi bir erteleme olmaması durumda öğle saatlerinde açıklanması beklenen 8 Ekim Ehliyet Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenilebilecek. 2016 yılının son ehliyet sınavından bir önceki sınavı olan MTSKS-5’e katılan Stajyer sürücü adayları, Motorlu Taşıtlar sürücü Kursiyerleri Sınavı'na 8 Ekim saat 11.00'de girmişlerdi.

SONUÇLAR PERŞEMBE AÇIKLANACAK

Sürücü Belgesi almak isteyen adayların girmek zorunda oldukları Motorlu Taşıtlar Sürücü Belgesi sınavının 8 Ekim’de yapılan sınavın sonuçların açıklanması için geri sayım başladı. 18 yaşını doldurmuş her bireyin almaya hak kazandığı Sürücü Belgesi için düzenlenen ehliyet sınavı 8 Ekim'de tamamlanmasında sonra, sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından herhangi bir erteleme olmamasın durumunda 20 Ekim Perşembe günü açıklanacağı bildirilen sınavın sonuçlarının açıklanmasından sonra meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Haberin Devamı

STAJYER EHLİYETİ ALACAKLAR

Ehliyet Sınavında 70 Puan ve üzeri puan alan adaylar, ikinci aşama olan direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavında da başarılı olan adaylar stajyer ehliyet almaya hak kazanacaklar. Stajyer Ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

Haberin Devamı

DİREKSİYON SINAVINDA 'VİDEO' YENİLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ehliyet direksiyon uygulama sınavlarının ülke genelinde aynı standartta yapılmasını sağlamak amacıyla uygulanması gereken kuralları içeren özel bir video hazırlandı. Bakanlığın illere gönderdiği ve sınavlardan önce sınavı yapanlara izlettirilmesi istenen 20 dakikalık videoda, adaylara davranış tarzından sınavlarda uyulması gerekli kurallara kadar tüm detaylar yer alıyor. Kurgu ve senaryosu MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu tarafından Genel Müdürlük adına çekimi yapılan direksiyon uygulama sınav videosu, kursiyerlerin, kursta görevli personelin, sınav yapıcılarının ve sınavda görev alan tüm personelin görevlerini daha iyi yapabilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Haberin Devamı