Gazete Vatan Logo

Eğitim Sisteminde Tüm Bilgiler E Okul Portalında Bulabilirsiniz

E okul girişi için vatandaşların öğrenci T.C. kimlik numarasıyla şifresini kullanması gerekmektedir. E okul giriş ile ilgili detaylar haberimizde.

Eğitim Sisteminde Tüm Bilgiler E Okul Portalında Bulabilirsiniz

E okul eğitim portalınınkullanılabilir olmasının ardından veliler ve öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır.Öğrencilerin kendi eğitim bilgilerini takip ederek sınav sonuçlarını öğreneceği sistem üzerinden veliler de yararlanabilmekte ve öğrencilerin eğitim durumunu takip edebilmektedir.Ailelerine yalan atan öğrencilerin e okul sistemine geçilmesi ile birlikte bu konuda yalan atması ya da notlarını gizlemesi de mümkün olmamaktadır.Bu açıdan kolay bir şekilde bilgi alınması mümkündür.

Üstelik e okul sisteminin kullanılması ile birlikte velilerin herhangi bir şekilde okula gitmesine de gerek kalmamıştır.Öğrencilerin sınavları, devamsızlık ve eğitim durumları internet üzerinden öğrenebildiği için istenildiği zaman anlık olarak durum takip edilebilmektedir.

E okul sistemine okuldaki yöneticiler tarafından da düzenli olarak bilgi giriş yapılmaktadır.Bu sayede eski verilere ulaşılması ya da sınav sonuçlarının açıklamasına rağmen sisteme yüklenmemesi gibi durumların yaşanması da söz konusu olmayacaktır. E okul ile ilgili yaşanılan en büyük kolaylıklardan bir tanesi akıllı cep telefonları ve tabletler üzerinden de işlemlerin yapılabilecek olmasıdır.Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamayı kullanıma sokmasının üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından uygulamaları mobil ve tabletler ile uyumlu hale getirmesi kolaylık sağlamıştır.Cep telefonları ile uyumlu olan bu uygulamaların ilk olarak kurulması gerekmektedir.Kurumaşamalarından sonra ise kolay bir şekilde cep telefonları üzerinden de giriş yapılarak bilgi sağlanabilir.

Haberin Devamı

Bu açıdan gerek veli gerekse de öğrenciler istedikleri zaman bilgisayar ve cep telefonlarını kullanarak sınav sonuçları başta olmak üzere tüm eğitim bilgilerine ulaşabilir.Sistemde aynı zaman Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavların sonuçları yayınlanmaktadır. Bu sayede bir öğrencinin eğitim dönemleri hakkında not bilgilerine de ulaşılması mümkündür.Bunun için sisteme giriş yaptıktan sonra açılan menü üzerinden seçim yapılması yeterli olacaktır ve bilgiler ekranda yer alacaktır.

Haberin Devamı