Gazete Vatan Logo

Eda Tuğsuz final maçı ne zaman? Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları cirit atma elemesi! Maç saat kaçta, hangi kanalda, canlı mı?

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları'nda yarışan milli sporcu Eda Tuğsuz, cirit atma elemeleri sonrası finale çıktı. Tuğsuz'un final müsabakası için nefesler tutuldu. Eda Tuğsuz final maçı ile şampiyonluk için mücadele edece. Peki, Eda Tuğsuz final maçı ne zaman saat kaçta?

Eda Tuğsuz final maçı ne zaman? Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları cirit atma elemesi! Maç saat kaçta, hangi kanalda, canlı mı?

Eda Tuğsuz, final maçı için az bir süre kaldığı için final maçının saati ve ne zaman olacağı merak ediliyor. Tokyo Olimpiyatları 2021 müsabaka programına göre Eda Tuğsuz final maçı saati belli oldu. Cirit atmada finalde yarışacak olan Eda Tuğsuz final maçı detayları...

EDA TUĞSUZ FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Eda Tuğsuz da TSİ 14.50'de cirit atma finalinde madalya için mücadele edecek.

EDA TUĞSUZ KİMDİR?

23 Mart 1997 tarihinde dünyaya geldi. Tuğsuz, 2016 Türkiye 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'ndaki 57,24 metrelik atışıyla, Aysel Taş'a ait 16 yıllık Türkiye rekorunu kırdı. Türk sporcu bir hafta sonra Süper Lig mücadelesinde 58,95 m atarak rekoru bir buçuk metreden fazla yukarı taşımayı başardı.

20 Temmuz 2016 tarihinde Polonya'nın Bydgoszcz şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nda gerçekleştirdiği 56,71 metrelik derecesiyle üçüncü sırada yer alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Tuğsuz 2017 sezonuna yine rekorla giriş yaptı. Şubat ayında Mersin'de yapılan Seyfi Alanya Atmalar Kupası'nda önce 59,21 ardından da 59,68 m atarak kendine ait Türkiye rekorunu geliştirdi. Türk atlet henüz bir ay geçmeden performansını daha da öteye taşıdı. Mart'taki 2017 Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 60,98 metreyi gören Tuğsuz, kişisel en iyi derecesini ve ülke rekorunu bir metreden fazla geliştirerek gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı