Gazete Vatan Logo

Eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu? Maske nereden alınacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, corona virüsü tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde ikinci kez video konferans yöntemiyle Tarabya Köşkü’nde toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz vardır" duyurunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından, maske nereden alınacak? Sorusu dışında bir de eczanelerden ücretsiz maske dağıtılıyor mu? sorusuna cevap aranmıştı. Son dakika gelişmesiyle İstanbul Eczacı Odası'ndan açıklama geldi. Peki, eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu?

Eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu? Maske nereden alınacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde, Tarabya'daki Huber Köşkü'nden video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplantısının ardından yaptığı açıklamada, corona virüsü salgınıyla ilgili özellikle ekonomik gelişmeleri ve güvenlik konularını değerlendirdiklerini söyleyerek, Sokağa çıkma sınırlandırmasını 65 yaş üstünün yanı sıra 20 yaş altı gençleri ve çocukları kapsayacak şekilde genişlettiklerini belirtti ve pazar yerleri ve marketler gibi halkın toplu olarak bulunduğu mekanlarda maske takılmasını zorunlu kılındığını açıkladı. Erdoğan, valiliklerin PTT ve e-devlet aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına başladığını ve devam edeceğini dile getirmişti. Ayrıca, "Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız. Ayrıca evlerinden dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın, 3 adım veya 2 metreden daha yakın mesafede bulunmamalarını istiyoruz. Özellikle sosyal mesafeye çok çok dikkat etmeliyiz." diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından eczaneler ücretsiz maske dağıtıyor mu? sorusu araştırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

ECZANELER ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIYOR MU?

TRT Haber'in haberine göre, İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildiği bildirildi.