Gazete Vatan Logo

E Devlet Sistemine Yeni Eklenen Hizmetler

E devlet sistemi ülkemizde tüm devlet kurumlarının barındırıldığı devlet portalıdır. E devlet şifresi ile e devlet girişi yaparak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerimizi takip edebiliriz. E devlet girişi yaparak hengi işlemleri yapabileceğiniz haberimizde yer almaktadır.

E Devlet Sistemine Yeni Eklenen Hizmetler

E devlet tüm kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde barındırdığı gibi gün geçtikçe yeni hizmetleri de sistemine entegre etmektedir. Yapılan eklemler ve yenilikler ile e devlet üzerinden tüm devlet kurumu ve ya iştiraki olan kuruluşların işlemlerini yapabilirsiniz. Sistem kolay bir şekilde çalışmaktadır. Giriş yapmak için e devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir.

E DEVLET

E DEVLET KAPISI

Sık Kullanılan E devlet Hizmetler

E devlet portalı üzerinde vatandaşlarımızın sıklıkla tercih ettiği bir çok uygulama yer almaktadır. Bu hizmetler menüde yer aldığı gibi vatandaşların kolayca ulaşabilmeleri için sık kullanılan hizmetler adı altında ana sayfada yer almaktadır. Bunlar;

1-Mahkeme dava dosyası sorgulama

2- 3 günlük hava tahmini

3- Mobil hat sorgulama

4- 4a hizmet dökümü

5- Günlük döviz kurları

6- 4b borç durumu

7-Vergi borcu sorgulama

8- Tapu bilgileri sorgulama

9- Adli sicil kaydı sorgulama

10- Araç sorgulama

11- 4a emekli aylık bilgisi

12- Sürücü belgesi ceza puanı sorgulama

E devlet sistemi üzerinden en çok işlem yapılan uygulamalar yukarıda saydığımız 12 maddeden oluşmaktadır. Sgk sorgulamaları ve mahkeme sorgulamaları işlem yapma hacmi olarak üst sıralarda yer almaktadır. Bunların dışında e devlet sistemine yeni katılan hizmetlerde mevcuttur.

Haberin Devamı

E devlet Kapısına Yen Eklenen Hizmetler

Bu hizmetler arasında devlet kurumları haricinde kuruluşlarda bulunmaktadır. Bunlar;

Avea, Turkcell, Vodafone, Süperonline, Digitürk, Dsmart, TTnet, Türktelekom abonelik ve borç işlemleri.

Bilgi teknolojileri kurumu, Kara kuvvetleri komutanlığı, e-nabız kişisel sağlık hizmeti, Ferdi kaza poliçe sorgulama, Tarım sigortaları havuzu,Türksat uydu, Yargıtay siyasi parti üyeliği sorgulama ve Yargıtay dava dosyası sorgulama olarak sıralayabiliriz. Tüm bu sorgulama işlemleri ve daha fazlası için turkiye.gov.tr adresini ziyaret ediniz.