Gazete Vatan Logo

E Devlet Belediyeler Ekranı

E Devlet portalına eklenen belediyeler bölümünden hangi E Devlet hizmetlerini alabileceğinizi ve bu bölümden nasıl yararlanabileceğinizi öğrenmek için haberdeki adımları takip edebilirsiniz.

E Devlet üzerinden sadece Devlet kurumları tarafından sağlanan genel hizmetler değil, belediyeler tarafından bölgesel olarak sağlanan hizmetler de yer almaktadır. Belediyeler üzerinden sağlanan hizmetlere erişim sağlanabilmesi için portal üzerinde belediyeler adı altında yeni bir bölüm oluşturulmuştur. Belediyeler bölümünde sunulan hizmetler değişiklik göstermektedir. Tüm belediyelerin vatandaşlarına online olarak sunduğu hizmetlerin yayınlandığı belediyeler bölümünden vatandaşların yararlanabilmesi için hangi belediyeden hizmet alıyorsa ilk olarak onu seçmesi gerekmektedir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E Devlet belediyeler bölümüne girildiğinde, bir Türkiye haritası üzerinde iller ve hizmet alınabilecek olan noktalar belirlenmiş olarak görülmektedir. Belediyeler üzerinden sorgulama yapmak isteyenler, harita üzerinden hangi ile bağlı belediyeden hizmet alacaksa, o ili seçmesi gerekir. Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz gibi bölgelerdeki hemen hemen tüm iller sisteme dahil olsa da özellikle Doğu Anadolu bölgesindeki illerin büyük bir kısmı sisteme dahil edilmemiştir. Bu nedenle de Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki belediyelerden E Devlet üzerinden hizmet almak isteyenlerin şu an için böyle bir imkanı bulunmamaktadır. Fakat bu bölgenin dışındaki pek çok ile bağlı belediye E Devlet üzerinden hizmet verebilmektedir.

Haberin Devamı

İl seçiminizi yaptıktan sonra ile ait hangi belediyelerin sisteme eklendiğini göreceğiniz bir liste yayınlanacaktır. Bu liste üzerinden yapacağınız seçim ile birlikte, belediyelerin hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Belediyelerin E Devlet üzerinden sağladığı hizmetler genelde; belediye beyan bilgileri sorgulama, belediye borç sorgulama, belediye tahsilat sorgulama, arsa ve imar ile ilgili hizmetlerdir. Belediyeler tarafından sağlanan belirtilen hizmetlere, E Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

E Devlet üzerinden erişime açılmış olan belediye hizmetlerine tüm vatandaşlar, haberdeki adımları takip ederek erişim sağlayabilir. Yararlanmak istediğiniz hizmet, E Devlet’e eklenmiş ise online olarak bu hizmetten yararlanabilirsiniz fakat eklenmemişse, belediyenin ilgili kurumlarına giderek bizzat başvuruda bulunmanız gerekecektir. Fakat borç ödeme gibi konularda Gelir İdare Başkanlığı’nın online ödeme sistemini kullanmanız mümkün olabilir.

Haberin Devamı