Gazete Vatan Logo

E-Bordro sistemi üzerinden maaş sorgulamak çok kolay!

E-Bordro sistemi ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş ve detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro sistemi üzerinden maaş sorgulamak çok kolay!

Gelişmiş internet teknolojisi ile vatandaşlarımızın hayatları bir hayli kolaylaşmıştır. Her yerde her alanda ister evde ister işte ister de yolda gerçekleştirebileceğiniz online hizmetler aracılığı ile kamu işlemlerini halletmek artık çok kolaydır. Son teknolojiyi adım adım takip eden devletimiz vatandaşlara pek çok kolaylık sağlamıştır. Artık her ailede vatandaşların herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlar sayesinde bu işlemleri hiç vakit kaybı yaşamadan halletmeniz mümkündür. İşleminiz için gerekli kurum ve kuruluşun binasına girmenize gerek kalmayacak. Bu uygulama sayesinde sıra bekleme çilesi çekmeden, mesai saatini beklemeden istediğiniz eylemi gerçekleştirebileceksiniz. Bugünkü yazımızda da bu online biçimde hizmet veren bir başka uygulamadan söz edeceğiz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bordro, memur maaş bilgilerini yazılı olarak gösteren bir belgedir. Gelişen teknoloji ile birlikte bu belgeye artık internet üzerinden de ulaşabilmek mümkün hale gelmiştir. Yani istediğiniz anda ve istediğiniz yerde E-Bordro’ ya ulaşabilmeniz mümkündür. E-bordro sisteminde yer alan maaş bilgilerinizi yine E-Bordro sistemine giriş yaparak kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Hatta kontrol ettiğiniz bilgilerde bir sıkıntı varsa, bu yanlışların giderilmesi için gerekli olan bilgiye de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-bordroya giriş yaparak maaşlarını hesaplama imkânı bulmuşlardır. Ama bu e-bordro sistemi sadece 12 aylık maaş bilgisi yer almaktadır. Hem de bu sistemde bulunan bu maaş bilgileri her yıl düzenli bir şekilde güncellenmektedir. Bu sistemde 12 aylık maaş bilgileri Excel dosyası halinde hazırlanmış durumdadır. Dosyaları bilgisayarınıza ya da akıllı telefonlarınıza ya da tabletlerinize indirmek oldukça kolaydır. E-bordro sisteminde bu bahsettiğimiz maaş bilgileri dışında, unvan, hizmet sınıfı, kadro durum bilgileri gibi bilgilerde yer almaktadır. Kamu görevlileri e-bordro sistemi aracılığı ile maaşlarında yapılmış olan vergi ya da buna benzer kesintiler hakkında bilgi alarak bu kesintilerin hangi gerekçe ile alındığını da öğrenebilmektelerdir.

Haberin Devamı

E-bordro sistemi aracılığı ile maaş hesaplaması herhangi başka işlem yapabilmek için sistem tarafından istenen bilgiler şu şekildedir; E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkine tıklamalısınız. Sisteme giriş yapabilmek için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi PTT Kurumlarından alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden Maliye Bakanlığı’nı bulduktan sonra alt seçeneklerinden E-Bordro alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.