Gazete Vatan Logo

DUS başvuruları için bugün son gün!

DUS başvuru işlemleri bugün sona eriyor. DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) için başvuru yapacak olan adayların bugün saat 23.59’a kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Sınav için başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adaylar tarafından gerçekleştirilen başvurular geçersiz sayılacak. DUS başvurusu nasıl yapılır? DUS başvuru ücreti nasıl ödenecek?

DUS başvuruları için bugün son gün!

DUS başvuru işlemleri 18 Temmuz tarihinde başladı ve bugün sona erecek. Başvuru işlemi yapmamış olan adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvurularını tamamlayabilecekler. Sistem üzerinde başvurusunu tamamlayan adayların sınav ücretini de ödemesi gerekiyor. 18-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar geç başvuru gününü kullanarak da DUS için başvuru yapabilirler.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

DUS, ÖSYM tarafından 10 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Sistem üzerinde başvuru işlemini tamamlayan adaylar, başvuru kılavuzunun son kısmında bulunan ödeme seçeneklerinden birisi ile sınav ücreti ödemesi yapacaklar. Kılavuzda bulunan diş hekimliği uzmanlık eğitimi verilecek olan dallar ve kontenjanlar listesi incelenmeli ve bu doğrultuda başvuru yapılmalıdır.

Haberin Devamı

DUS başvuru işleminin aday işlemleri sistemi kullanılarak aday tarafından yapılabilmesi için sistemde geçerli fotoğraf bulunması gereklidir. Aday işlemleri sisteminde güncel fotoğrafı (son 50 ay içinde çekilen) bulunmayan adaylar başvuru merkezlerine giderek başvurularını yapabilirler. Adaylar başvuru merkezleri aracılığı ile yapacakları DUS başvurusu için 5 Türk Lirası ödeme yapacaklar.

DUS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

18-25 Temmuz tarihleri arasında DUS başvurusunu yapamayan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilirler. ÖSYM tarafından geç başvuru için belirlenen süre sadece bir gündür. Bu bir gün içerisinde hem sistem üzerinden başvuru işleminin yapılması hem de başvuru ücretinin ödenmesi gereklidir.

DUS için geç başvuru ücreti için 150 Türk Lirası ödeme yapılacak. Adaylar sınav ücretini ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak gerçekleştirebilecek. Bunun dışında geç başvuru gününde başvuran adaylar sınava Ankara’da girebilecek.

DUS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından DUS için belirlenen ücret, 150 Türk Lirasıdır. Adaylar, başvuru kılavuzunun son bölümünde yer alan banka seçenekleri kullanarak ya da ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak yapabilirler. DUS başvuru ücreti için şu seçenekler kullanılabilir;

-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Kuveyt Türk Katılım Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Halkbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı

- Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık