Gazete Vatan Logo

Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor?

Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla Dünya Kız Çocukları Günü kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi, bu konudaki farkındalığın artırılmasını amaçlıyor. Peki, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? İşte Dünya Kız Çocukları Günü mesajları, resimli sözleri ve tarihsel süreci…

Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor?

Dünya Kız Çocukları Günü mesajları ve sözleri için aramalar günün anlam ve önemine istinaden arttı. Türkiye başta olmak üzere Kanada ve Peru’da hayata geçirilen Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim’de kutlanıyor. Peki, Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı? İşte Dünya Kız Çocukları Günü mesajları ve sözleri ile 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününün ortaya çıkışı…

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, nasıl ortaya çıktı, neden kutlanıyor?

2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.

2012 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Türkiye, Kanada ve Peru’nun girişimleri sonucunda kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 11 Ekim’i “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan etti.

Haberin Devamı

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amaçlanıyor. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.

Dünya Kız Çocukları Günü mesajları

Kız çocuklarının eşitçe eğitim alabildiği, ayrımcılığa maruz kalmadığı, hayatları boyunca kendi kararlarını alabildiği bir dünya diliyoruz.

Babalar ne kadar güldürürse kızları o kadar hayat saçar, kızları ne kadar gülerse hayata o denli meydan okur… Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Bir kızı olmalı insanın. Canıyla canlandığın, varlığıyla anlamlandığın, Özlemiyle ve iç çekişlerinle dağ dağ efkarlandığın. Bir kızı olmalı insanın. "Dünya bir yana, kızım bir yana" diyebildiğin. (Nazım Hikmet)

Bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Haberin Devamı

Tüm kız çocuklarımız için cinsiyetçi toplumdan uzak, eşit bir gelecek diliyorum.

Cinsiyetçi toplumdan uzak, eşit bir gelecek.

Kızlarınıza, akıllarıyla, bilgileriyle zekalarıyla, kişilikleriyle, kimlikleriyle var olmayı öğretin.

Dünyadaki tüm kız çocuklarının eğitim, sağlık, beslenme, korunma ve sosyal hizmetler gibi temel haklardan eşit şekilde yararlanması dileğiyle Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.