Gazete Vatan Logo

'DTP'ye baskın yapıp, MHP'ye mal edeceğiz'

Zirve katliamı duruşmasında şok diyalog...

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde, biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 20. duruşmasında ’azmettirici’ olmakla suçlanan Varol Bülent Aral tahliye edildi. Aral duruşmada çarpıcı iddialar da bulundu.

Misyoner cinayetlerinin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında ifade veren Varol Bülent Aral, 2006 yılının eylül ayında DYP Gençlik Kolları Başkanı Çetin Yalvaç’ın kendisini çağırdığını belirterek, çarpıcı iddialarda bulundu: “Önünde 3 klasör vardı. Onlarla ilgili bilgi verdi. Klasörlerde Alevi-Sünni, Kürt-Türk ve misyonerlikle ilgili çalışmalar vardı. Çetin, bana ’DTP’ye baskın yapacağız ve bunu MHP’ye mal edeceğiz’ dedi. Ayrıca misyonerlerle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Ben DYP’ye gittiğim 3 günlük sürede Emre Günaydın’ı orada görüyordum. DTP’ye giderek il başkanı olduğunu öğrendiğim bir kadına konuyla ilgili bilgi verdim. Daha sonra MHP’ye giderek böyle bir olayın gerçekleştirileceğini ve DTP’ye baskın yapılıp kendi üzerlerine atılacağını anlattım. Ardından 2. Ordu Komutanlığı’na giderek adını bilmediğim bir subaya konuyu aktardım.”

Aral’a sürpriz tahliye

Mahkeme Heyeti, olayın azmettirici olduğu suçlamasıyla tutuklu bulunan Varol Bülent Aral’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak Adıyaman’da Emniyet Müdürü’nü tehditten ve ruhsatsız Kalaşnikof silah taşımak suçlarından da tutuklu bulunduğu için serbest kalamadı ve tekrar Adıyaman Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Aral, bu suçlardan Malatya Cezaevi’nde yatarken, Günaydın’ın 13’üncü duruşmada verdiği ek ifadeler üzerine Malatya katliamına dahil edilmişti.

‘Emre seni ben azmettirdim İsa korusun!’

Duruşmada “azmettirici” olduğu öne sürülen Varol Bülent Aral, katliamın bir numaralı zanlısı Emre Günaydın’a böyle bağırdı... Günaydın da Aral’a, “İsa diyenler öldü” cevabını verdi.

Haberin Devamı