Gazete Vatan Logo

Drone takibinde teslim oldular!

TSK, Şemdinli’de teslim olan teröristlerin görüntülerini yayınladı. Teröristlerin her hareketi drone tarafından saniye saniye takip edildi

Drone takibinde teslim oldular!

Hakkari’nin Şemdinli kırsalında önceki gün teslim olan 2’si kadın 4 teröristin görüntüleri ortaya çıktı. Hakurk kampından kaçtıkları belirtilen 2 erkek terörist Şemdinli kırsalında, 2 kadın terörist ise Şemdinli Gedik Tepe mevkiinde olmak üzere silahsız ve teçhizatsız olarak kendi istekleriyle teslim oldu.

Hakurk’tan kaçtılar

Teslim olan teröristler yiyecek ve içecek verildikten sonra ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, 11 Haziran 2017 tarihinde Hakkâri’de yaşanan olay ile ilgili, “Hakurk kampından yaşadıkları insanlık dışı muamelelere ve baskıya dayanamayarak kaçan iki erkek terörist Şemdinli kırsalında, iki bayan terörist ise Şemdinli Gedik Tepe mevkiinde olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak kendi istekleri ile teslim olmuşlardır” denildi.

Bir haftada 48 terörist

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada (5-12 Haziran) ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda 26’sı ölü, 14’ü teslim, 8’i sağ olmak üzere toplam 48 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi. Kilis’te Suriye’den yasadışı yollarla yurda girmeye çalışan 5 DEAŞ’lı yakalandı. Yakalananlardan Kırmızı Bültenle arandığı tespit edilen kişinin sırt çantasında bir canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 4 fünye ve bir adet el yapımı patlayıcı anahtarı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Yiyecek verildi

TSK’dan yapılan açıklamada, teslim olan teröristler için şöyle denildi: “Devletin şefkatli kollarına sığınan teröristlere, yiyecek ve içecek verilmiş, ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edilmiştir.”