Gazete Vatan Logo

Dr. Öz'e tepki yağıyor!

'Yunan kahvesi kalbe iyi geliyor' dedi tepki aldı

Dr. Mehmet Öz'ün, programında Yunan kahvesinin kalp sağlığına iyi geldiğini söylemesine, Türk toplumundan tepki yağıyor.



Yunanlı ev kadını Ya-Ya Nouly Lolis'i ve Medicine Hunter şirketinin sahibi Yunanlı eşe sahip Chris Kilham'ı konuk eden ve kahvenin nasıl yapıldığını programda anlattıran Dr. Öz'e Türk Amerikan toplumundan tepki var. Yaklaşık iki yıldır kendi çabaları ile Türk Kahvesi Kamyonu ile New York, Washington DC ve İstanbul'u gezen ve binlerce kişiye kahve ikram eden Gizem Salcıgil, programı seyrettiğinde şoka uğradığını söyledi.



Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi'nin Türklerin Davosu sloganı ile gerçekleştirdiği 33. Liderlik Konferansı'da 'Türk Kahvesi İle Uyan' başlıklı bir toplantıda Kemal Derviş'e Türk kahvesi içiren Salcıgil, Kongre üyesi Virginia Foxx'a da Türk kahvesi ikram etti. Los Angeles'ta yaşayan Vakkas Doğantekin, 'Dr Öz Şaşırma, Sabrımızı Taşırma' başlığıyla yazdığı ironik yazıda, Dr Öz'ü linç etme gibi bir amacı olmadığını ancak yüzyılların Türk kahvesinin ticari kaygılarla Yunan kahvesi olarak tanıtılmasına üzüldüğünü söyledi. 'Mehmet Öz’ü de bu hatasına rağmen linç etmeyecegiz tabii ki ama kendisine bir gönül koyduk. Türk kahvesinin ve yoğurdunun Mehmet Öz ve Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya gibi vatan evlatları tarafından Yunanlaştırılması hepimizi üzüyor' dedi.



Turkish Coffee World adıyla Türk kahvesini ABD tanıtan ve satan işadamı Mustafa Arat da Öz'e tepki gösterenlerden. Facebook sayfasında 'Türk kahvesi Yunan kahvesi kadar sağlıklı mı? Eğer Yunan yoğurdu herhangi bir yoğurttan daha sağlıklı ise neden Yunan kahvesi daha sağlıklı olmasın' diye tepki veren Arat, bu tip pazarlama faaliyetlerinin kültürel bir yozlaşmaya neden olduğunu savundu.

Haberin Devamı