Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da şiddetli patlama sesi duyuldu! İlk kareler...

Son dakika haberi ajanslara sabah saatlerinde düştü. Diyarbakır'da patlama meydana geldi. Olay yerinden ilk görüntüler de elimize ulaştı. Patlamanın sesi Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde de duyuldu. Patlamayla ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanı'ndan geldi. İşte olayla ilgili son dakika gelişmeleri...

Diyarbakır'da şiddetli patlama sesi duyuldu! İlk kareler...

Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde bulunan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün Emniyet Ek Binası’nda, dün sabah saat 10.47’de patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra bölgedeki çok sayıda binada ve park halindeki araçlarda hasar oluştu. Patlamanın sesi, kentin her tarafından duyulurken, gökyüzüne yükselen duman kentin genelinden görüldü. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiyenin arama- kurtarma ekibi sevk edilirken, patlamanın Emniyet Ek Binası yerleşkesinin içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği, nedeninin araştırıldığı belirtildi.

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ek Bina içerisinde bulunan makine ikmal bölümünde meydana gelen patlamada ağır yaralanan polis memuru Burhan Mercan, tedavi gördüğü Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Ek Binası'nda doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece patlamada şehit sayısı 3'e yükselmiş oldu.

Şehit olan polis memuru Burhan Mercan ve sivil personel Cengiz Tekin için, yarın Emniyet Müdürüğü'nün yeni binasında cenaze töreni düzenlenecek.

Haberin Devamı

Patlamada yaralanan diğer 2 kişinin tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Oksijen tüpleri...

Patlamanın şiddetiyle çöken atölyenin içerisinde bulunan oksijen tüplerinin de patlamış olabileceği, bu nedenle etkisinin arttığı üzerinde duruldu. Patlamayla atölyede oluşan enkazın altında 1 kişi kalırken, 1’i ağır 4 kişi de yaralandı. Yaralılardan 4’ü hemen ambulanslarla hastaneye götürülürken, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından çıkardığı yaralı da hastaneye kaldırıldı. Tedavileri devam eden yaralılardan sivil personeller Yunus Elaltunterin (34) ve Cengiz Tekin doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Bombalı araçla saldırmışlardı

PKK’lı teröristler, bugünkü patlamanın meydana geldiği Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na geçen yıl 4 Kasım’da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş, 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Devasa çukur oluştu

Patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluştu. Bölgeye giden sağlık ve UMKE ekipleri, hasar gören evlerde ve binalarda inceleme yaptı. Ekipler hasarlı bina ve evlerde yaralı olup olmadığını baktı.

‘Tüneldeki bomba patlatıldı’ iddiası

Patlamanın nedeni çok yönlü olarak araştırılırken sosyal medyada, patlamanın emniyet yerleşkesine bitişik olan henüz inşaatı tamamlanmamış bir binanın altından tünel kazılarak yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesiyle meydana geldiği iddiaları yer aldı. Bazı güvenlik uzmanı kişilerin sosyal medya hesaplarında, açılan tünel ve çıkarıldığı belirtilen toprak dolu torbaların fotoğrafları yayımlandı. Bu hesaplardan yapılan paylaşımlardaki fotoğraflarda, açıldığı iddia edilen tünelin bir ucunun olduğu inşaatın alt katındaki odanın duvarlarında terör örgütü PKK ile ilgili yazıların bulunduğu ve içerisinde toprak olan torbaların üst üste konulduğu görüldü. Yine aynı hesaplardaki iddiaya göre, yaklaşık 15 metre uzunluğunda tünel kazılmış. Yetkililer, paylaşılan fotoğraflar ve tünel iddiaları ile ilgili incelemenin sürdüğünü, daha sonra gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'da konuştuğu sırada gelen notu paylaşan Soylu, "Diyarbakır'da bir patlama olmuştu. Oradaki çevik kuvvet binası içindeki bir kademede. Yani araçların tamir-bakım yapıldığı bir yerde Dışarıdan bir müdahale olup olmadığına arkadaşlarımız bakıyordu. Şu an da dışarıdan bir müdahale olmadığı, tamir sırasında araçtan kaynaklanan bir patlama olduğu... 1 kişi enkaz altında, AFAD yaşadığını söylüyor. 1 ağır yaralı var, hafif yaralılar da var. Allah beterinden saklasın" dedi.

ERDOĞAN VALİ'DEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Aksoy'dan patlama hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'ın merkez ilçesi Bağlar'da çevik kuvvete ait bir mekanda sabah saatlerinde bir patlama olmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy'dan olay hakkında bilgi aldığını kaydetti.

Haberin Devamı

İLK FOTOĞRAF: