Gazete Vatan Logo

DGS ek yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak?

DGS ek yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak sorusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri sürüyor. Bugün sona erecek olan DGS tercih işlemlerinin ardından belirlenecek olan boş kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

DGS ek yerleştirme tercihleri ne zaman alınacak?

DGS ek yerleştirme işlemleri için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemlerine devam ediyor. 27 Eylül (Bugün) sona erecek olan DGS tercih işlemlerinin ardından üniversitelere yerleştirilemeyen adaylar ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki DGS ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman alınacak?

DGS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?
DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversitelere yerleşen adaylar 21-27 Eylül tarihleri arasında yerleştikleri Üniversitelere kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemleri sona erdikten sonra ÖSYM tarafından Üniversitedeki boş kontenjanlar belirlenecek. Adaylar boş kontenjanların açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında ek yerleştirme tercih işlemlerini yapabilecek. Tarihlerin belirlenme süreci ise kayıt işlemlerinin bittiği tarih olan 27 Eylül'den sonra belirlenecek.