Gazete Vatan Logo

Devlete sızmış

Devlete 400 milyon YTL borcu olan Erol Evcil hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcının çarpıcı tespitleri var

Erol Evcil ile “gizli kasası” olarak bilinen Nilüfer Turizm’in sahibi Hüseyin Kayapalı, geçen Temmuz ayında İzmir ve Bursa merkezli 5 ilde eşzamanlı başlatılan operasyon kapsamında tutuklandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen operasyonda, Evcil hakkında “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklamak” tan 21 yıla kadar hapsi istendi. Devlete 400 milyon YTL borcu olan Evcil, hakkındaki iddianame tamamlandı.

İddianamade borçlarını ödemeyen Evcil’in üçüncü kişiler üzerinde şirketler kurarak ticaret hayatını sürdürüp “Krallar gibi” yaşadığı belirtti. İşte iddianameden çarpıcı tespitler:

ZEKASI VE FIRSATÇILIĞI ONU ÇABUK YÜKSELTTİ
* Erol Evcil’in ticari zekası ve fırsatçılığı ile sürekli yükseldi. Başkalarını kullanabilme özelliği Erol Evcil’de bir sanata dönüşmüştür. Ülkede tanınan Yahudi asıllı işadamı Nesim Malki’nin öldürülmesine bile karar verecek kadar gözü karalıkta öldürtme olayını finanse edebilecek kudrettedir. Eylemin planmasındaki ustalığı, ince zekasının bir ürünüdür.

CİNAYETTEN 4 YIL SONRA YAKALANDI
Ülke gündemine 1990’lı yıllarda önceleri “Zeytin Kralı” olarak Erol Evcil daha sonra azmettiricisi olduğu Nesim Malki cinayeti ve bu cinayetten dört sene sonra yakalanması ülke gündeminde bomba tesiri yapmıştır. Bu cinayetten dolayı uzunca bir süre hiçbir şekilde olayla ilişkilendirilmemiştir. Yakalandığı tarih ile olay arasında dört yıl gibi bir sürenin olması hem zekasını hem de devlet içerisinde üst kademelerde yer alan görevlilerle, çirkin ilişkilerini göstermek açısından önemlidir. Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun raporunda, “Cinayet soruşturmasında görev alan tüm kamu birimlerinin değişik önem ve derecelerde kusurlu oldukları” yönünde görüş belirtilmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Erol Evcil hükümdarlığını sürdürmek için devletin içine sızmıştır.

Evcil’in ismi yıllarca Alaattin Çakıcı ile birlikte anılmış. Çakıcı’nın korkutucu imajından faydalanmış bunu iş hayatında problem çözmekte kullanmaktan çekinmemiştir. Daha sonra Nesim Malik cinayeti ile birlikte toplumda devlet içinde gizli kuruluşlarda bulunan yüksek kademedeki görevlilerle de samimiyet kurmuştur. Çok parası olan zeki planlar acımasız ve hırslı bir örgüt ve mafya lideri imajına sahip olmuştur. Yanında çalışan insanların hakkını vermemiş. Piyasada pek çok kişiye borçlanmış bunların kendisinden istenmesi bile cesaret işi haline gelmiştir.

DEVLETE KAFA TUTUYOR
Çakıcı ile dostlukları devam ediyor ve talimatlar alıyor olmasına rağmen, şüpheli Sibel Varkoş’un “Bu üçünün parasıymış” şeklindeki ifadelerden sahip olunan mal varlığı içeriside Alaattin Çakıcı’nın da sermayesi olduğu görülüyor. Ama bugün itibariyle Evcil’in kurduğu suç örgütü ile Alattin Çakıcı’ya ihtiyacı yoktur. Tek başına silahlı suç örgütü kurmuş. Bunu fabrika sahibi iş adamı kimliğiyle kamufle etmeye çalışmaktadır. Hatta kötü imajından kurtulmak için soyadını “Eşrefoğlu” olarak değiştirse de Erol Evcil hala kullanmaktadır. Ve bu imajdan memnundur. Devlete kafa tutan ve dolandıran havasında görünüp, güçlü olduğu imajını vermekte iş çevrelerinin sosyal hayatından uzak kendi dünyasında yaşamaktadır. Sahip olduğu iş yerlerini, iş dünyasında mevcut birliklere üye yapmamaktadır.

EVCİL FİNANSÖR ÇAKICI GARANTÖR
Evcil haksız kazancını artırarak gücüne güç katmaktadır. Tavırları nedeniyle korkulan, ürkülen sadakat gösterilen bir liderdir. Çakıcı sayesinde gayri meşru dünyanın ulusal aktörlerine de vakıf olmuştur. Haksız ekonomik kazançları dağlar kadar büyüyen Evcil’in bu mal varlığını elinde tutmak amacıyla “suç dünyasında kudretli bir koruma ihtiyaç duyması” nedeniyle Çakıcı ile beraberliği başlamıştır. Ve her iki taraf birbirlerinini çıkarlarını korumuştur. Alaattin Çakıcı tarafından Erol Evcil “ömür boyu garanti finansör” Erol Evcil penceresinden Alaattin Çakıcı “hayat sigortası” görünümündedir.

Tutuklasalar umrumda değil
Tedbirin kaldırılmasından sonra banka hesaplarındaki paralar hemen çekildi. Bunun üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcısı hesap sahiplerinin ifadeleri aldı. Hüseyin Kayapalı Evcil’i arayarak savcının olayı şahsi kine döktüğünü söyledi. Evcil de kendisine kimsenin bir şey yapamayacağını tutuklasalar bile umrunda olmadığını söyledi.

Haberin Devamı