Gazete Vatan Logo

Depremde hasar almış 5 katlı bina çöktü! Enkaz altında arama kurtarma çalışması başlatıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde daha önce depremlerde ağır hasar aldığı için boşaltılan 5 katlı bir bina çöktü. Olay yerine sevk edilen ekipler, enkaz altında canlı olması ihtimaline karşı çalışma başlattı.

Depremde hasar almış 5 katlı bina çöktü! Enkaz altında arama kurtarma çalışması başlatıldı

Olay, öğleden sonra Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi Yalıbahçe 1’inci Sokak’ta meydana geldi. Daha önce Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alarak boşaltılan 5 katlı bir bina kendiliğinden çöktü.

Binan çökerken yanındaki 5 ve 4 katlı iki binaya da zarar verdi. İhbarla bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Sokak, giriş ve çıkışlara kapatılırken, ekipler enkaz altında birilerinin kalma ihtimaline karşı, arama kurtarma köpeği ile çalışma başlattı.

Yıkılan binanın çevresindeki binalar da çökme riskine karşı uzmanlar tarafından inceleme yapılana kadar mühürlendi. Bazı bina sakinleri mühürleme nedeniyle ekiplerle tartışırken, arama çalışmaları sürüyor.

'BİNADAN ÇOK FAZLA SES GELİYORDU'

Mahalle halkından Mehmet Alkan, "Binaya yaklaştığımda çok fazla sesler geliyordu. Ses geldi biz buraya geldik, Zabıtalar ve polisler de fotoğraf çekti. O binanın yanına gelirken bina çöktü. Etraf toz duman olunca biz de korktuk kaçtık. Altında kalabilirdik, polisler buradan çekiyordu. Merdivenin yanına vardığımızda bina çöktü. Ben çok korktum" dedi. (DHA)

Haberin Devamı

YIKILMA ANI KAMERADA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 katlı binanın yıkılma anı, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde Sur Belediyesi zabıta ekiplerinin bina yıkılmadan önce önlem aldığı ve güvenlik şeridiyle bölgeyi kapattığı görülüyor. Bina, daha sonra da içinden gelen çatırdama seslerinin ardından yıkılıyor. Sokağı toz bulutu kaplarken, insanların panikle kaçıştığı gözüküyor.