Gazete Vatan Logo

Deprem tatbikatı saat kaçta olacak, ne zaman yapılacak? Deprem tatbikatı nasıl yapılır, çök kapan tutun nedir? Türkiye geneli deprem tatbikatı!

Türkiye Düzce Depremi'nin yıldönümü 12 Kasım'da ülke genelinde bir tatbikata hazırlanıyor. Peki, Deprem tatbikatı saat kaçta olacak, ne zaman yapılacak, Türkiye geneli deprem tatbikatı nasıl yapılır?

Deprem tatbikatı saat kaçta olacak, ne zaman yapılacak? Deprem tatbikatı nasıl yapılır, çök kapan tutun nedir? Türkiye geneli deprem tatbikatı!

12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıl dönümünde tüm Türkiye'de Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapılacak. Peki, Deprem tatbikatı saat kaçta olacak?

Deprem tatbikatı saat kaçta olacak, ne zaman yapılacak?

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre tüm Türkiye'de çök-kapan-hayata tutun deprem tatbikatı yapılacak. Türkiye genelinde yapılacak olan Deprem Tatbikatı 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18.57'de gerçekleşecek.

Deprem tatbikatı nasıl yapılır?

AFAD 'Afetlere dirençli toplum oluşturma' vizyonu kapsamında bilgilendirme amaçlı çalışmalar yürütüyor.

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM’ler ve terminallerde toplamda 66.202 tatbikat icra edildi.

1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Çök kapan tutun nedir?

Sarsıntının başladığını hissettiğimizde yapmamız gereken, sağlam bir nesnenin yanına geçmek, üzerimize düşebilecek nesnelerden uzak durmak ve çök-kapan-tutun eylemini gerçekleştirmektir.