Gazete Vatan Logo

Demirtaş: HDP'de Erdoğan sevdalıları var

Demirtaş: HDP'de Erdoğan sevdalıları var

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganını eleştiren bazı eski HDP milletvekilleri için “Erdoğan sevdalısı, Erdoğan seviciler” sözlerini kullandı.

Bazıları geçmiş dönemde yöneticilik de yapan bu vekillerin “Erdoğan sevdalısı” olmaları nedeniyle aday gösterilmediğini kaydeden Demirtaş ısrarlara karşın isim telaffuz etmedi.

Demirtaş, Meclis’te bir grup gazeteciye gündemi değerlendirirken, şunları söyledi:

HDP’DE ERDOĞANCI DAMAR

(Bazı eski milletvekillerinin, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ açıklamanızın partide tartışılmadan söylendiğine yönelik eleştirileri var?) Bizim parti içerisinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğancılardı aslında. Bazılarının da -geçmiş dönemde yöneticilik ya da vekillik yapmış- bu heveslerini çok iyi biliyorduk. Bu tipler bizden çok Erdoğan’ı sevip sayarak AKP ile ilişki kurarak, AKP’ye neredeyse yalakalık yaparak sorunun çözüleceğine inanıyordu. Zaten bunların ‘eski milletvekili’ olmasının nedeni de odur. Yoksa görevleri devam ederdi.

Haberin Devamı

HER KONUDA YÜZDE 100 ANLAŞMIYORUZ

(Eşbaşkan Figen Yüksekdağ ile aranızda bir tartışma yaşandığı iddiaları var) Böyle bir şey yok. Biz her konuda yüzde 100 anlaşmıyoruz. Zaten anlaşmak zorunda da değiliz. Eşbaşkanlık böyle bir şeydir. Ama öyle bir sürtüşme, tartışma diye bir şey yok. Her şeyi tartışıyoruz. HDP’de Altan Tan da var; Ertuğrul Kürkçü de var. Ben de Figen Yüksekdağ da sol gelenekten gelen insanlarız, uyumlu çalışma konusunda sıkıntımız yok.

ÇÖZÜMDE YENİ FORMÜL

Biz yalnızca hükümetin ille de adım atmasını beklemiyoruz. Bir defa çözüm, barış ve masaya dönülmesi konusunda kamuoyu yaratmak öncelikli hedefimizdir. İç ve dış diplomaside bunu öncelikli hedef olarak belirlemiş durumdayız. Dış gezilerimizin ana merkezine bunu koyuyoruz. Yakında iç kamuoyuna dönük de müzakere isteğini öne çıkaracak işler yapacağız. Çözüme yönelik HDP’nin asıl güçlü hamleleri kongreyle birlikte partileşmeyle birlikte devam edecek. Şunu yapmak istiyoruz: Parlamentoda bir komisyon kurulsun Meclis kararıyla, bu komisyonun sorumluluğunda yürüsün çözüm süreci. CHP de üye versin, MHP veriyorsa versin, HDP üye verir, AKP de üye versin. Örneğin İmralı’ya mı gidilecek; Kandil’e mi gidilecek, gözlemci heyet mi oluşacak? Bu komisyon karar versin. Hükümet ile HDP arasında sıkışıp kalan bir süreç olmaktan çıksın. Parlamento yürütsün bu işi.

Haberin Devamı

KEMAL BEY’LE GÖRÜŞMEMİZ GEREKİR

Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) ile seçim öncesi konuşmuştuk. Seçim sonrası tekrar görüşmek üzere karşılıklı anlaşmamız vardı. Ama bir tarih belirlemedik. Ama böyle bir görüşmeyi yapmamız gerekir bence de... (MİLLİYET)