Gazete Vatan Logo

Davutoğlu YPG dedi ABD ise şoke etti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısının tüm Türkiye'ye, kardeşliğe yapıldığını belirterek, “Saldırıyı gerçekleştiren YPG, bölücü terör örgütünün bir parçasıdır, uzantısıdır, birlikte hareket etmektedir, ülkemizi hedef almaktadır” dedi.

Davutoğlu YPG dedi ABD ise şoke etti!

Başbakan Davutoğlu, Ankara’da terör saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara’da 28 vatandaşımızı kaybettiğimiz hain terör saldırısı tüm Türkiye'ye, kardeşliğimize yapılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren YPG, bölücü terör örgütünün bir parçasıdır, uzantısıdır, birlikte hareket etmektedir, ülkemizi hedef almaktadır.
Türkiye bir bütündür, 78 milyon bu zorluğu da aşacak güce, kudrete sahibiz. Biz buradayız, bu topraklardayız, ebediyen burada kalacağız” dedi.
BEYAZ SARAY: HENÜZ BELİRLEYEMEDİK

Dün akşam Ankara’da askeri servis aracına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili Beyaz Saray bir açıklama yaptı.
ABD'den Ankara'da dün yapılan saldırıda 28 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına sebebiyet veren saldırının sorumlularına ilişkin açıklama geldi.
Reuters Haber Ajansı’nın aktardığına göre Beyaz Saray, ‘Türkiye’deki saldırılardan kimin sorumlu olduğunu henüz belirleyemedik’ denildi.
Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Ben Rhodes, Türkiye’deki saldırıyı en sert şekilde kınadıklarını ifade etti.
Saldırıyı kimin yaptığına henüz belirleyemediklerine dikkat çeken Rhodes, bu konuda Türk yetkililer ile görüşeceklerini ifade etti. Rhodes, YPG ve diğer Kürt gruplar ile ilişkileri konusunda Türk hükümetine çok açık olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı