Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert cevap

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap etti. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eren Erdem'le ilgili yaptığı açıklamalara sert yanıt verdi.

İŞTE KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

7 Haziran-1 Kasım arasında bürokratik oligarşi seçilmişlere tavır koydu. Bürokratik oligarşi ülkelerin felaketidir. İktidar güçlü olmasa bürokratik oligarşi iktidarı ele geçirme gayretine girer. Millete daha iyi hizmet verecek sistemi kurmak için yeni anayasa ve başkanlık sisemi diyoruz.

Milletimiz başkanlık sistemini daha çok tartışsın, buna inansın istiyoruz. Bundan niye korkuyor, niye çekiniyoruz? Ama dert başka. Bu konuda karar mercii önce TBMM, sonra millettir.

Meclis’teki partilerin daha fazla kayıtsız kalamayacağını düşünüyorum. Bu dönemde yeni anayasa konusunda somut ilerleme olacağına inanıyorum.

Rus yetkililer bunu şova dönüştürdü. Kara kutu açıldı, bilgilerin okunamadığı ifade edildi. Konuyla ilgili bizim en küçük bir tereddütümüz yok. Rusya’da kara kutu içindekileri deşifre edemedi ama bu olay Türkiye’de pek çok şeyi deşifre etti. Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın mantığıyla ortaya çıktılar.Bir takım isimlerin Rusya safında yer aldığını görünce asıl gerçeğin farkına vardık.

Haberin Devamı

Türkiye’nin karşısında ülkenin yanında yer alan isme genel başkanı da sahip çıkıyor. Milletvekilini yedirmem diyor. O milletvekili kim, Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse, İran’ın safında yer alırım diyen hain. Bana göre ona sahip çıkan genel başkan aynı yolun yolcusudur.

Bu millet onlara bu iftiralarını yedirir. 2002'den beri sürekli kaybeden bir şahıs her seçimden önce başarısız olursam burada oturmam diyor. Sonra pişkince oturuyor.

Bu şahıs esnaflara derdini yazsın diyerek mektup istemiş. Bende milletimden bu şahsa mektup yazmasını istiyorum. Bu zata şunu yazmanızı istiyorum: Kaset kumpasıyla partisinin başına geldiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum.

Paralel Yapı'nın kuklası haline gelmeyi nasıl içine sindirdiğini sormanızı istiyorum.

Bu zatın ağzını her açtığında hesap uzmanıyım diyor ama daha kendi partisinin hesabını tutamıyor.

Haberin Devamı

Türkiye böyle bir siyaset tarzını ve böyle bir muhalefet liderini hak etmiyor. Bu şahsın yaptığı terbiyesizliği de umursamıyorum.

Dün yaptığı grup toplantısında söylediği şeyler yenilir yutulur cinsten siz Cumhurbaşkanına hareket edemezsiniz.

Egemenlik haklarımızla ilgili bir olayda Rusya'nın karşısında yer aldılar.

Türkiye Cumhuriyet'i en kritik süreçten geçerken kendi gemilerinin altını oyanların hesabını soracağız.

Biz her fırsatta milletimize gidiyor derdimizi anlatıyor ve desteğimizi tazeliyoruz. Bu millet iftiraları birer birer yedirecek.Türkiye buna layık değil. Siz ülkenizin Cumhurbaşkanınıza böyle hakaret edemezsiniz. Demokrasi güçlü muhalefetle güç kazanır ama bu tür muhalefetle zafiyet bulur. Ben bu üsluptan onlar adına utanıyorum

Teröristlerin yanında yer alanlara onlara destek çıkanlara elbette hadlerini bildireceğiz. Elbette ülkemizin haklarını savunacağız. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun.

Ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesinde bazı ilçe, mahalle, köylerinde yaşanan güvenlik sorunlarını takip ediyoruz. Bunlar sadece güvenlik sorunu değil. Camilerimizi, okullarımızı nasıl yaktıklarını görüyorsunuz. Hastanelerimizi nasıl yaktıklarımızı görüyorsunuz. Ambulanslarımızı afedersiniz nasıl ateşe tuttuklarını görüyorsunuz. Bundan halkımız zarar görmektedir.

Haberin Devamı

Halkımız terör örgütüne alet olmayı reddetmiştir, tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Devlet olarak, hükümet olarak vatandaşlarımızın gördüğü zararları gidereceğiz. Şehit olanları geri getirmek mümkün değil. Siviller, asker, polis, korucular şehit oluyor. Bu vatan kolay kolay 780 bin kilometrekare ile biz kalmadı. Namus ve şeref yoksunu bir insan serisi olsaydı, biz bu toprakları teslim alamazdık.

Güvelik güçlerimiz sivillere, masumlara zarar vermemek için çok titiz bir çalışma yürütüyor. Amacına ulaşamayan terör örgütü halkımıza hizmet veren yerlere saldırıyor. Bugüne kadar demokrasi, hak, özgürlük, adalet gibi istismar ettikleri değerleri ayaklar altına alan örgütün gerçek yüzünü vatandaşlarımız görmüştür. Bölücü terör örgütü ile mücadele sonuna kadar tavizsiz sürecektir. Artık ne bu örgütün, ipini teslim eden siyasi partilerin devletimiz nezdinde hükmü kalmamıştır. Bölge halkıyla el ele vererek yaraları saracağız.

Haberin Devamı