Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? Kabine toplantısı saat kaçta 4 Mayıs?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine 6. kez toplanacak. Telekonferans yöntemiyle gerçekleşecek toplantıda LGS’den, sehayat kısıtlamasına, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağından, normalleşme takvimine kadar çok önemli konular değerlendirilecek. Dolayısıyla vatandaşlar, sabırsızlıkla toplantıyı beklerken 'Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? Cumhurbaşkanı ne konuşacak? Kabine toplantısı ne zaman başlayacak?' Kabine toplantısı sonrası açıklama kaçta? sorularını da soruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? Kabine toplantısı saat kaçta 4 Mayıs?

Corona virüs sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı daha büyük bir merakla bekleniyor. Corona virüs tablosu yavaş yavaş iyiye giderken normalleşme ne zaman soruları arttı. 6. kez gerçekleşecek olan toplantıda da 'normalleşme planı' üzerinde durulacak. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman, saat kaçta konuşacak? Kabine toplantısı ne zaman başlayacak? Kabine toplantısı sonrası açıklama kaçta?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA KONUŞACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının başlama saati henüz bilinmiyor. Toplantının 15.00 gibi başlaması beklenirken toplantı biter bitmez hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Kritik toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu corona virüs ile mücadele süreçlerine ilişkin sunumlar yapacak.

LGS DE GÜNDEMDE

Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek milyonlarca öğrencinin gözü de bugünkü toplantıda olacak. Selçuk’un hazırlanan seçeneklerle ilgili sunum yapacağı Kabine’de, 1.8 milyon öğrencinin gireceği LGS takvimi de ele alınacak. Sınavın temmuz ayına sarkmadan haziran ayı içerisinde, son hafta yapılması önerilecek. Toplantıda ayrıca 25-26 Temmuz’a ertelenen ve 2.5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS’nin öne alınması konusu da ele alınacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “zaten sıkıntıda olan turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi” için sınavın öne çekilmesini istediği kaydediliyor. Toplantıda tüm bu senaryolar da değerlendirilecek ve bir karar alınacak. Öğrenciler ve aileleri, bir süredir sosyal medyadan YKS’nin öne alınmaması için kampanya yürütüyor.

Haberin Devamı

20 YAŞ ALTINA İZİN VAR MI?

Kabine’de merakla beklenen 20 yaş altına ve 65 yaş üstündeki vatandaşların belli gün ve saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesine dönük talep de değerlendirilecek. Bilim Kurulu’nun çoğunluk kararıyla buna sıcak baktığı ve 65 yaş üzeri vatandaşların egzersiz yapmasının önemine dikkat çektiği ifade ediliyor. 21 Mart’tan bu yana evden çıkmaları yasak olan 65 yaş üzerindeki vatandaşlara bu nedenle belli saat aralıklarında olmak ve evin bulunduğu bölgeler olmak kaydıyla sokağa çıkma izni verilmesi bekleniyor. 20 yaş altına ise “şu aşamada” bir izin olmayacağı kaydediliyor.

Haberin Devamı

NORMALLEŞME GÜNDEMDE

Toplantıda Oktay’ın tüm bakanlıklardan aldığı bilgi ve çalışmalarla son halini verdiği “Normalleşme Planı” da görüşülecek. AVM’lerin kademeli açılması, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük ve Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük sokağa çıkma yasağı getirilmesi konuları da ele alınacak. Kabine’de ayrıca ekonomide alınan önlemlerin yansımaları ve yeni önlemler ile Suriye ve Libya’daki gelişmeler de değerlendirilecek. Toplantı sonrası Erdoğan, yeni kararları açıklayacak.