Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da STK temsilcileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin içinde yer aldığı geniş coğrafya tarihi nitelikte bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye bir güven ve istikrar adası vasfıyla tüm mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenen siyasetçiler olarak bizler de bu sancılı dönemde ülkemizin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da STK temsilcileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Nikah Sarayı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

14 ay aradan sonra Malatya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, bu kente 15 defa geldiğini belirtti. Erdoğan, "Malatya'ya hiçbir zaman uzak olmadım ve Malatya siyasi yaşamımda farklı bir yere aslında sahip. Cumhurbaşkanı olduktan sonra da bu ikinci gelişim. Hem Malatyalı kardeşlerimize 10 Ağustos seçimlerinde şahsıma verdikleri güçlü destek için teşekkür etmiş hem de 239 trilyon lira tutarındaki 14 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapmıştık." diye konuştu.

Malatya'nın büyümeye, gelişmeye, yeni eser ve hizmetlerle zenginleşmeye devam ettiğini anlatan Erdoğan, havalimanından şehre gelene kadar kentin, modern dünyadaki müstesna yerini gördüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu aktardı.

Hükümetin yaptığı yatırımlara da değinen Erdoğan, iktidarın 13-14 senede Malatya'ya yaklaşık 13,5 milyar lira, eski parayla 13,5 katrilyon lira yatırım yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Malatya'ya bundan sonraki süreçte de altyapı ve üstyapı hizmetlerinin devam edeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin içinde yer aldığı geniş coğrafya tarihi nitelikte bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye bir güven ve istikrar adası vasfıyla tüm mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenen siyasetçiler olarak bizler de bu sancılı dönemde ülkemizin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle var gücümüzle çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bir taraftan ülkelerindeki krizden kaçıp Türkiye'ye sığınanlara yardım edilirken diğer taraftan da büyük projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ardından Osman Gazi Köprüsünün son tabliyesini yerleştirdiklerini, Avrasya Tüneli, İstanbul'a üçüncü havalimanı, hızlı tren hatları, otoyol ve tünel projelerinin de devam ettiğini anımsattı.

Bu eserlerin bir kısmının inşasının devam ettiğine, bir kısmının açılışının ise bu yıl gerçekleştirileceğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Pazartesi günü açıklanan enflasyon rakamları, ülkemizin son bir yılda yaşadığı iki seçime, atlattığı onca badireye rağmen, ekonomimizde sağladığımız güven iklimini yeniden tescil etmiştir. İşte mesele, özellikle faizdeki şöyle bir 0,50 puanlık düşüş olayı nasıl etkiliyor, bu da ortada. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında ve yurt içi üretici fiyatlarında Mayıs 2013'ten bu yana en düşük seviyeye gerileyerek hedeflerimiz noktasında bize güç vermiştir. Aynı şekilde büyüme rakamlarımız da bu olumlu tabloyu desteklemektedir."