Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklı bir ralli oldu...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi tamamlandı. Yarışlarda Estonyalı Ott Tanak birinci oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Burada yaptığı konuşmada "Perşembe gününden bu yana çok farklı bir yarışmaya Dünya Ralli Şampiyonasına şahit olduk" diyen Erdoğan yarışların önümüzdeki yıl da Türkiye'de yapılacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklı bir ralli oldu...

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi tamamlandı. Toplam 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcunun katıldığı organizasyonun son gününde pilotlar, sabah saatlerinde Asparan'daki servis alanından çıkıp, 7,14 kilometre uzunluğundaki Marmaris etabında yarıştı. Daha sonra 8,05 kilometrelik Ovacık parkurunda ise pilotlar hız sınırlarını zorladı. Ovacık etabını tamamlayan pilotlar günün üçüncü yarışı olan, en hızlı ve hareketli etap olarak kabul edilen 12,65 kilometrelik Gökçe etabında yarışarak ralliyi bitirdi.Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağını Estonyalı Ott Tanak birinci olarak bitiriker 2. Finlandiyalı Jari-Mattilatvala 3. ise Yenizelandalı Hayden Paddon oldu. Şampiyonda 4.’lüğü Finlandiyalı Teemu Suninen 5.’liği Norveçli Andreas Mikkelsen aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖNÜMÜZDEKİ YIL YİNE BERABER OLACAĞIZ

Yarışmanın son etabı olan 7.14 Km'lik Marmaris 2 etabını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asparan Servis Park'ta izledi. Yarışmanın son etabının tamamlanmasından sonra Asparan Servis Park'taki ödül törenine geçildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İzmir milletvekili Alpay Özalan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı ve Muğla Valisi Esengül Civelek de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da yarışmada, birinciliği elde eden Estonyalı sporcu Ott Tanak'a ödülünü verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde yaptığı konumada şunları söyledi:"Perşembe gününden bu yana çok farklı bir yarışmaya Dünya Ralli Şampiyonasına şahit olduk. Bu şampiyonanın en önemli özelliği 133 kanalda yayınlanması, 800 milyon insanın takip etmesi, ülkemizin güzelliklerinin yayınlanmasında vesile olan bu ralliyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl yine beraber olacağız, beraber izleyeceğiz, takip edeceğiz."

Haberin Devamı

ŞAMPİYONA, GÖRÜLMEMİŞ HEDİYE!

Ralli şampiyonuna, Uluslararası Otomobil Sporları Birliği (FIA) organizasyonlarında daha önce tanık olunmamış farklı bir hediye verildi. TOSFED, WRC tarihinde ilke imza atarak yarışların birincisi Tanak'a 47 metrelik lüks yatta bir haftalık Türkiye tatili hediye etti. Bu, ralli tarihinin en büyük ödülü olarak WRC kayıtlarına geçti.

Türkiye Rallisi'nde 72 gözetmen, 350 sektör olmak üzere 912 kişi görev yaptı. Ayrıca Avrupa'nın farklı ülkelerinden 19 FIA üst düzey görevli, 30 derecelendirme ve televizyon yayını görevlisi olmak üzere 49 yabancı görev aldı.

OTT TANAK: TÜRKİYE RALLİSİ EN HIZLI PİLOTON KAZANABİLECEĞİ BİR YARIŞ DEĞİL

2018 Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisi'ni kazanan Estonyalı Ott Tanak şampiyonanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Rallisi'nin zorlu parkurlarına dikkati çekerek, ''Bu yarış en hızlı pilotun kazanabileceği bir yarış değildi'' dedi. Ott Tanak, "Çok zorlu bir yarış oldu. Herhangi bir problem yaşamadan yarışı tamamlayabildik. Takımlar çok iyi bir iş çıkardı çünkü etaplar çok zorluydu. Stres oldu biraz da bütün takımlar için. Bu yarış en hızlı pilotun kazanabileceği bir yarış değildi. Kimse bu zorlu parkurda karşısına ne çıkacak tahmin edemedi. Son olarak dün yedek lastiklerimizi kullandık ve bu organizasyonu tamamladık. Tek amacımız bu yarışı bitirmekti. Bundan sonra bütün takımların amacı bir sonraki yarışa konsantre olmak ve daha fazla çalışmak'' diye konuştu.

Haberin Devamı