Gazete Vatan Logo

Çocuk tacizcisi Üzmez iki ay önce gizlice tahliye edildi!

Kız çocuğuna tacizden 13 yıla hükümlü Hüseyin Üzmez’in geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tahliye edildiği ortaya çıktı. Üzmez’in tahliyesine tepki yağdı. Diğer ağır hasta mahkumların da tahliyesi istendi.

Çocuk tacizcisi Üzmez iki ay önce gizlice tahliye edildi!

Bursa’da 2008 yılında, o tarihte 14 yaşında olan kız çocuğu B.Ç.’ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını İstanbul’daki Metris Cezaevi’nde çeken 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in, psikolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı nedeniyle, cumhuriyet savcısı tarafından ’cezanın infazının ertelenmesi’ kapsamında tahliye edildiği ortaya çıktı. Psikolojik rahatsızlıklarının yanı sıra prostat hastası olan Hüseyin Üzmez, bu sağlık sorunları nedeniyle 13 Aralık 2012 günü Bursa’da Muradiye Devlet Hastanesi’nden heyet raporu aldı. Hüseyin Üzmez nakledildiği Metris Cezaevi’nden, bu heyet raporu da dikkate alınarak, cumhuriyet savcısı tarafından ’hastalıkları iyileşinceye kadar’ ’5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’ kapsamında geçitğimiz ramazan bayramında tahliye edildiği anlaşıldı. Üzmez iyileşince kalan 4 yıl 7 ay 4 gülük cezasını çekmek üzere yeniden cezaevine girecek.

554 hasta var 163’ü ağır

Üzmez’in tahliyesi ise sivil toplum kuruluşları ve hukukçular tarafından eleştirildi. İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), Mazlumder ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin (CİSST) ortak yürüttüğü çalışmaya göre cezaevlerinde 544 ağır hasta var. Bunlar arasında kanser gibi ölümcül hastalıklarla mücadele edenlerin yanı sıra, bedensel ya da mental engelleri nedeniyle kendi kendisine bakmakta zorluk yaşayanlar da var; felçli, çok yaşlı, yürüyemeyen, tek başına ihtiyaçlarını gideremeyen de. Bu mahkumlar arasında hastalıklarının son aşamasına gelenlerin sayısı ise 163. Bir diğer çalışma ise Adalet Bakanlığı’nın. Bakanlığa göre ağır hasta mahkumların sayısı 334. Bu hastaların bir çoğu siyasi davalardan tutuklu.

Haberin Devamı

Doktoru: Alzheimer, düşene vurmayalım

Hüseyin Üzmez’in tahliyesinin ardından VATAN’a konuşan doktoru Prof. Sefa Saygılı şunları söyledi, ”Kimseyi tanımayacak durumda ağır alzheimer hastası. Cezaevinde kendisine bakacak durumda değildi. En son gördüğümde tırnakları ve sakalı uzamış, pis kokuyordu. Yıkanmamamıştı. Kimseyi de tanımıyordu. Eski doktoru olmama rağmen beni bile hatırlayamadı. Kendisi şu anda Pursaklar Huzur Evinde. Eşi de o olaydan sonra terk etti. Ölümü bekliyor. Düşene vurulmaz.” Bu arada Üzmez’in tacizine uğrayan B.Ç.’nin, bir süre önce Ankara’da evlendiği belirtildi.

Haberin Devamı