Gazete Vatan Logo

Cihat anlayışında

‘Tahşiyecilere kumpas’ davasında Genelkurmay’dan mahkemeye yollanan yazıda grupla ilgili MİT’ten alınmış olan bilgiler verildi.

Cihat anlayışında

Tahşiye adlı dini gruba Gülen cemaati tarafından kumpas kurularak operasyon yapıldığı iddiasıyla açılan davada, Genelkurmay, mahkemenin sorduğu istihbarat bilgisiyle ilgili yazıya yanıt verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, “Radikal Tahşiye Grubu”, “El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu” veya “Radikal Mehmet Doğan Grubu” adı altında herhangi bir örgüt olup olmadığı, var ise El Kaide ile bağlantısının bulunup bulunmadığı, 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde veya sonrasında herhangi bir istihbari bilgi veya çalışmanın yürütülüp yürütülmediği hususlarıyla ilgili Genelkurmay’dan bilgi istemişti.Genelkurmay’ın yanıtında, MİT Müsteşarlığı tarafından 5 Mart 2009 tarihli Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildiği belirtilen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı kayıtlarında bulunan raporda şu bilgilere yer verildiği kaydedildi:

Gülen düşmanı

- Grubun ileri gelen ismi Mehmet Doğan Saidi Nursi’nin Risaleyi Nur’larını tahrif ettiği gerekçesiyle Fethullah Gülen’i hain ilan etti.

- İçe kapanık bir yapıyı muhafaza eden ve şiddet yanlısı “Cihad” anlayışı ile diğer “Nurcu” gruplardan farklı.

Haberin Devamı

- TSK içinde de örgütlenmek gerektiğini ifade ediyorlar.

- Nurculuk içerisinde “Kürt” olgusunu öne çıkartmaya çalışıyorlar.

- Herhangi bir eylemsel faaliyetlerine rastlanmayan grubun, kısa vadede bir tehdit oluşturmayacağı bununla birlikte uygun ortam bulması halinde bir takım faaliyetlere girişebilmesi ihtimalinin de bulunduğu değerlendirilmektedir.