Gazete Vatan Logo

CHP'den ve AKP'den Balyoz yorumu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Balyoz Davasının sonucunun Türkiye’de hukuk devleti anlayışının tamamen bitmesi ve parti devleti anlayışının tamamen yerleşmesi olduğunu belirterek, “Balyoz davasının en önemli yanı parti devletinin akıl, mantık, hukuk dışı sahte delillerle herkesi cezalandırabileceğini göstermesidir” dedi.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde yapılan ve 17 gün süren duruşmalı temyiz incelemesinin ardından 54 günlük inceleme tamamlandı ve bugün karar açıklandı.

KARARA AKP'DEN İLK TEPKİ

Kararı Twitter hesabından değerlendiren CHP’li Oran, Balyoz Davasının sonucunun Türkiye’de hukuk devleti anlayışının tamamen bitmesi ve parti devleti anlayışının tamamen yerleşmesi olduğunu savunarak, “Aynı delillerle aynı şekilde suçlanan sanıklar hakkında bile çelişkili kararlar verildi. Adil yargılanma ve eşitlik ilkesi ihlal edildi. Akıl dışı iddialar kabul edilirken, 30'dan fazla ulusal ve uluslararası adli tıp kurumunun sahte delilleri ispatlayan raporu yok sayıldı” dedi.

Oran, şunları kaydetti:
“TSK'nın Bill Gates'den önce Calibri fontu bulduğu, varolmayan gemiye subay atandığı gibi bilim dışı iddialarla insanlar suçlandı. TRT kameraları önünde denizaltı ile dalış yaparken darbe planı hazırlamak gibi iddialar bile ciddi iddialar gibi değerlendirildi. Türkiye tarihinde ilk kez bilirkişilerin ‘sahte’ dediği sahtekarlık ürünü delillerle insanlar suçlandı ve cezalandırıldı. Balyoz davasının en önemli yanı parti devletinin akıl, mantık, hukuk dışı sahte delillerle herkesi cezalandırabileceğini göstermesidir. Tahliye edilen herkese geçmiş olsun diyorum, bu iş burada bitmeyecek. Adalet ağır yürür ama mutlaka varacağı yere ulaşır.”

Haberin Devamı