Gazete Vatan Logo

CHP'den Uludere çıkışı!

Görüntülerin analiz edildiği Heron görüntülerinin tahrif edildiği iddiası...

Uludure Komisyonu’nun raporuna muhalefet şerhi yazan CHP’li üye Levent Gök, Heron görüntülerinin analiz edildiği Aselsan raporunun tahrif edildiğini öne sürdü

CHP, TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nu ‘Uludere Raporu’na muhalafet şerhi hazırladı. CHP’li Levent Gök tarafından hazırlanan muhalefet şerhinde, komisyona gelen Heron görüntülerinin analiz edildiği Aselsan Raporu’nun tahrif edilerek, Uludere Raporu’na konulduğu iddia edildi. Levent Gök, “Olay yerine gece 23:00’te giden aileler sanki yurtdışından gelen başka bir grupmuş algısı yaratılmak istenmiş. Yazıklar olsun diyorum” dedi. Gök, şu iddialarda bulundu:

“Komisyon raporu, Heron görüntülerinin değerlendirilmesine ilişkin ASELSAN Raporu’nu 00.26’dan itibaren vererek, en son atılan 4. bombaya ilişkin bilgi veriyor. Başka şahısların da bombalama sırasında olay yerinde olduğunu kanıtlamaya çalışmışlardır. Bu montaj oyunuyla ASELSAN’ın Raporu da tahrif edilmiştir. AKP’lilerin algısına uygun düşecek tarzda montaj yaparak, ama raporlarında belirttikleri saatten önceki değerlendirmeleri gizleyerek raporu tahrif etmişlerdir. ASELSAN Raporunun bir kısmını yazıp diğer kısmını sansürleyerek raporda başka bir algı yaratmaya çalışan bu anlayış, çocuklarının parçalanmış cesetlerini arayan ailelerden “PKK’lı” üretmeye cüret edecek kadar gözünü karartmıştır.”

‘Fehman’a yönelikti’

CHP’li Gök, yapılan operasyonun PKK’lı Fehman Hüseyin’e yönelik olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti: “Fehman Hüseyin’in olduğu sanılan gruba bütün riskler göze alınarak atış emri verilmiştir. Sır perdesi budur. Fehman’a yönelik bu sınır ötesi harekatın en üst düzeyde Genelkurmay Başkanı ve Başbakanca değerlendirilmeme ihtimali sıfırdır. Fehman Hüseyin’e yönelik her türlü bilgi ve istihbaratın ve yapılacak MGK’da da değerlendirildiği muhakkaktır.”

Haberin Devamı