Gazete Vatan Logo

CHP'den Haşim Kılıç'a şok!

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmanın ardından CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olabileceği iddia edilen Haşim Kılıç'la ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den yalanlama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialara yanıt geldi. Evrensel gazetesinden Serpil İlgün'ün sorularını yanıtlayan Tekin, Kılıç'ın adaylığını kesin bir dille yalanladı.

İşte röportajın o bölümü

İkinci sıcak gelişme de AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşması. Konuşmayı siz nasıl değerlendirdiniz?

Yargının derdest edildiği, hukuk tanımazlığın had safhada olduğu, benim yargım senin yargın diye ayrıştırıldığı bir ortamda AYM Başkanı’nın yapmış olduğu açıklama, hukuk insanlarına, demokrasi ve özgürlük beklentisi olanlara moral vermiştir. Gecikmiş bir konuşma olmasına rağmen hukuk adına kendisini kutluyorum.

Bu konuşmadan sonra Kılıç’ın CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olacağına yönelik yorumlar ağırlık kazanmaya başladı. Ne dersiniz?

Böyle bir şey yok. Haşim Kılıç görevinin gereğini yapmıştır, fazlasını değil. Her güzel konuşma yapan CHP’nin adayı olacak diye bir kaide yok.