Gazete Vatan Logo

CHP’ye teşekkür ziyareti!

Projeyle ilgili Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi

“Oflu Ahmet Hoca” olarak bilinen Hak-Bir-Sen Genel Başkanı Berber, Kılıçdaroğlu’na Kuran Kursu öğrencilerine paso verilmesi girişimi nedeniyle teşekkür etti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Oflu Ahmet Hoca” olarak bilinen Hak-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Berber’i makamında kabul etti. Berber, Beykoz’da yaptırılması düşünülen Din Adamları Konukevi’nin projesiyle ilgili Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

Paso teşekkürü

Görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir iftarda gündeme gelen “Kuran Kursu öğrencilerine paso verilmesi” konusu da gündeme geldi. O yemekte Kuran kurslarında okuyan öğrencilere paso verilmesi konusunu gündeme getiren Ahmet Berber, “CHP onay vermez diye İstanbul Büyükşehir belediyesi gündeme almıyor” demiş, Kılıçdaroğlu, “Önergeyi biz verelim” demişti. CHP’nin önergesiyle Kuran Kursu öğrencilerine paso verilmesine ilişkin karar, İBB Meclisi’nden çıkarkan, Berber de CHP liderine teşekkür ziyareti yaptı. Hassasiyeti için teşekkür eden Berber’e, Kılıçdaroğlu’nun, “Kuran’ın okunmasını, bilinmesini isteriz. Bizi din karşıtı, Kur’an karşıtı gibi gösteriyorlar. Biz dinin, Kuran’ın istismarına karşıyız” dedi.

“Siz geldikten sonra...”

Ahmet Berber’in, “Sizi takdir ediyoruz, çok mütevazısınız, bizlere sıcak davranıyorsunuz. Sizin gelişiniz fevkalade bir kaynaşma ortamı sağladı. ‘Allahımız bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, ehlibeytimiz bir’ söyleminizi çok önemsiyoruz. Bu diliniz, ötekileştirmeme konusundaki hassasiyetinizi gösteriyor. Siz Genel Başkan olduktan sonra İstanbul’da hangi ilçeye, hangi semte gitsek CHP’lilerden büyük ilgi görüyoruz. En güzel sohbeti CHP’lilerle yapıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “CHP’yi din düşmanı olarak göstermek istiyorlar. Biz bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Dini ranta dayalı kullananlara karşıyız. Herkesin özgürlüğünü savunuyoruz. İster Hizbullah’tan, ister KCK’den ister İBDA/C’den olsun mağdur olan herkesin yanındayız. Sizlerin sorunlarını da gündeme getireceğiz” dedi.

Kant’tan alıntı yaptı

Kılıçdaroğlu’nun düşünmenin önemine işaret ederken, “Alman filozof Kant, ‘Düşünmek cesaret ister’ demiş. Allah da, düşünme vasfını sadece insana verdi. Bu önemlidir” dediği kaydedildi. Berber’in, “Bir bakan geçenlerde ‘Biz Müslüman ülkeyiz, bizden mucit çıkmaz’ dedi. Çok ayıp etti” demesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Cebir dahil pek çok bilim İslam düşünürlerinin eserleri var oldu. Bu eserler sayesinde Batıda rönesans yaşandı” karşılığı verdi. Kılıçdaroğlu ahlaka vurgu yaparken, “Bu konu öne çıkarılmalı, din görevlileri daha fazla sorumluluk almalı. ‘Adam yiyor ama işini de yapıyor’ anlayışı İslam ahlakıyla, İslam anlayışıyla bağdaşmaz. Yemeyi normalleştirmek İslam’a yakışmaz” dedi.

Haberin Devamı