Gazete Vatan Logo

CHP liderinden sert sözler!

Başbakan Erdoğan’ın Danıştay törenindeki tavrını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Diktatör diyorum ama kusura bakma sen diktatör değil diktatör bozuntususun” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Danıştay töreninde yaşananlar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Şeyh Edebali örneği

Devlet adamı kimliğinin çok iyi bilinmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Osmanlı devletini kuran Osman Bey’i ve Şeyh Edebali’yi örnek verdi. Edebali’nin Osman’a “Ey oğul, beysin bundan sonra öfke bize uysallık sana, acizlik bize hoşgörmek sana, geçimsizlikler bize adalet sana kötü göz şom ağız haksız yorum bize bağışlamak sana...” diye öğüt verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Keşke herkes ondan gerekli dersleri alınabilmiş olsaydı” dedi.

‘Esas duruşa geçti’

“Siyasetçi her eleştiriyi dikkatlice dinlemek zorundadır” diyen Kılıçdaroğlu, 10 Mayıs’taki Danıştay törenini de şöyle anlattı: “Gittiğimde ön sırada oturan devlet ricali vardı, ben de onlara merhaba dedim, tokalaştık hafif öne eğildi ama ayağa kalkmadı, o ona bağlıdır, onun saygısını gösterir, bir şey diyemem. Genelkurmay Başkanı da geldi baktım esas duruşa geçmiş başını eğiyor. İnsan kendi egosuna teslim olursa böyle manzaralar çıkar. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama herkes saygılı olmalıdır. Egosu bu kadar şişkin kişi nasıl topluma saygılı olacak? Konuşmanın sonlarına doğru baktım birisi duramıyor koltuğunda. Sonra birden yanındakilerle konumaya başladı, sonra ayağa kalktı, kürsüdeki hatipe ‘Edepsizlik yapma’ diye bağırdı.”

“Feyzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanlığı’na seçilmesi milletvekillerinin seçilmesinden daha demokratiktir. Kim seçiyor milletvekilllerini, bu diktatör bozuntusu. Diktatör diyorum ama kusura bakma sen diktatör değil diktatör bozuntususun. Anayasa Mahkemesi’ne gayri milli diyeceksin, çiftçiye ananı da al git diyeceksin, gazeteciye tasmaları çıkardık diyeceksin sonra da darbe yapılıyor diyeceksin.”

‘Tırnağı olamazsın’

“Menderes kim sen kim? Menderin tırnağı olamazsın sen? Menderes’in adını ağzına alamazsın. Menderes oğlunu arayıp paraları sıfırla demedi. 17 Arlalık’a darbe diyor. 700 bin dolarlık saati senin bakanının koluna darbeciler mi taktı? Oğluna 9.999.990 doları Suudi darbeciler mi gönderdi...”

Kılıçdaroğlu hakkında fezleke

Tekirdağ Başsavcılığı, 4 Mart’ta düzenlediği mitingde, Başbakan Erdoğan’a “hakaret ettiği” gerekçesiyle, CHP lideri hakkında fezleke düzenledi. Başsavcılığın, TBMM Başkanlığına gönderdiği fezlekede, Kılıçdaroğlu’nun mitingde, Başbakan Erdoğan’a yönelik, “başçalan, hırsız, yalancı, sahtekar, diktatör” gibi ithamlarda bulunduğu ifade edildi. Eylemin, “kamu görevlisine alenen hakaret” suçunu oluşturduğu belirtildi.

Meclis’te CHP’li Loğoğlu’na tepki

CHP’nin grup toplantısına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’na iki partili, Feyzioğlu ile ilgili sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Partililer, “Biz onun bunun uşağı değiliz, bizi küçük düşürecek konuşmalar yapıyorsunuz, AKP’nin sözcü müsünüz?” diye tepki gösterdi. Loğoğlu ise, “Sözlerime ekleyecek de çıkaracak da bir şeyim yok” dedi.

Haberin Devamı