Gazete Vatan Logo

CHP lideri Erdoğan'a seslendi!

‘En küçük bir güveni bile hak etmiyorsun’

CHP lideri, Erdoğan’a İmralı görüşmeleriyle ilgili seslendi: ‘Grupta bir kez olsun çık, adam gibi millete doğruları söyle’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin utanç verici belgelerinin basında yer almasının üzerinden 5 gün geçtiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘İmralı tutanakları’ konusunda kamuoyuna bilgi vermesini isteyen CHP lideri, ‘milletin kendi kaderi üzerinde yapılan pazarlık ve anlaşmaları, terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkum edildiğini’ savundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Yalan söyledi’

“Tayyip Erdoğan, olayın iç yüzüyle ilgili en küçük bir açıklama yapmış değil. Söylediği tek bir şey var; ‘Bana güvenin’. Bu talep Tayyip Erdoğan’ın, milletimizden şu ana kadar istediği en orantısız taleptir. Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan ile senelerdir sürdürdüğü görüşmeler hakkında kesintisiz olarak millete yalan söylemiştir. Bu sürecin en büyük yalancısının millete dönüp ‘Ben size bilgi vermeyeceğim ama siz bana güvenin’ diyerek milletten güven dilenmesi trajikomik bir taleptir.”

‘Sana güvenmiyoruz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Açıkça söylüyoruz, kardeşim biz sana güvenmiyoruz. Bu konuda millete yüzde yüz yalan söylemiş birisin. Bu konuda sicilin bozuk ve güvenilecek en son kişisin. En küçük bir güveni bile hak etmiyorsun. Yarın grupta bir kez olsun çık, adam gibi bu millete doğruları söyle. Bunu bekliyoruz.”

Haberin Devamı