Gazete Vatan Logo

CHP’den AK Parti anketi

Koalisyon ihtimallerini değerlendiren CHP, teşkilat üyelerine yönelik anketle ‘AK Parti ile yapılabilecek bir koalisyona’ ilişkin tabanının düşüncelerini alıyor.

İl ve ilçe örgütleriyle istişare toplantılarını sürdüren CHP, anketle de ‘koalisyon görüşmelerinde partinin nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğini’ örgütüne soruyor. “CHP’nin AKP ile koalisyon hükümetinde yer almasını ister misiniz?” sorusunun yer aldığı ankette, partililerden CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı sonucun değerlendirmesi isteniyor.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada çıkan sonuçları rapor haline getirerek CHP’nin üst yönetimine takdim edeceklerini söyledi.

14 temel ilke hatırlatması

CHP’nin açıkladığı 14 maddelik koalisyon ilkesini hatırlatan Keskin, “CHP’nin tabanı, demokrasi ve özgürlükler konusunda taviz verilmeden bir hükümetin kurulmasından yana, yaptığımız anket ve toplantılarda genel görüş bu. Örgütlerimizin verdiği cevaplarla, partimizin açıkladığı 14 madde hemen hemen uyuşuyor” dedi. Keskin, 14 maddenin her şeye cevap verecek nitelikte olduğunu, CHP’nin konumuyla alakasının bulunmadığını kaydetti.

Haberin Devamı