Gazete Vatan Logo

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Kocaeli Kiraz Deresi'ndeki kirliliğe ilişkin inceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Açıklamada, “Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yağmur suyu hattına atık suların deşarj edilmesi Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden oldu. Denetim ekipleri incelemelerde bulunmak üzere derhal bölgeye sevk edildi. İnceleme sonucunda kirliliğin metal yiyecek ve içecek kutusu üretimi yapan firmadan kaynaklandığı belirlendi. Analiz sonuçlarına göre firmaya idari para cezası uygulanması için idari süreç başlatıldı, ayrıca firma yetkilileri hakkında gerekli adli işlemlerin yapılması için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Kocaeli Kiraz Deresi'ndeki kirliliğe ilişkin inceleme

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yağmur suyu hattına atık suların deşarj edilmesi, Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü, Kartepe ilçesinde bulunan Kiraz Deresi’nin renginin değiştiğine ve çevre kirliliğine yol açtığı ihbarları üzerine harekete geçti.

Bakanlık açıklamasında, derenin İzmit Körfezi'yle buluştuğu Başiskele ilçesi Vezirçiftliği Mahallesi mevkiinde, suyun turkuaza yakın beyaz renk alması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü ve AFAD ekiplerince inceleme başlatıldı.

Dere boyunca yapılan incelemelerde kirliliğin, Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesi'nde yağmur suyu hattına dökülmesinin ardından dereye ulaşan atık sulardan kaynaklandığının belirlendiği ifade edilirken sudan numune alan ekiplerin yaptıkları inceleme sonucunda kirliliğe, metal yiyecek ve içecek kutusu üretimi yapan bir firmanın neden olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bakanlık açıklamasında, analiz sonuçlarına göre firmaya idari para cezası uygulanması için idari sürecin başlatıldığını, ayrıca firma yetkilileri hakkında gerekli adli işlemlerin yapılması için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.