Gazete Vatan Logo

Camı kırık beyaz transit aranıyor

6 gündür kayıp olan Leyla’nın babası Nihat Aydemir, “Beyaz renkte transit minibüsten hem bizim hem de başka köyde çocuklara şeker dağıtılmış, minibüse binmeleri istenmiş” diyerek aracın bulunmasını istedi.

Camı kırık beyaz  transit aranıyor

Ağrı’da ailesiyle bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde (Bezirhane) kaybolan 3 yaşındaki Leyla Aydemir’den henüz bir haber alınamadı. 6 günden beri kayıp olan küçük kızın babası Nihat Aydemir, bayram günü bölge köylerinde dolaşan bir minibüsten şüphelendiklerini belirterek, “Kızım yola gittiğinde kardeşim getirdi. Şahitler var. İkinci defa da yine aynı istikamete gitti. Kesinlikle o transit kızımı aldı. Ortaya çıksın desin ki ‘ben değilim’. Onu gören çocuklar da var. Kimse ona karışmaz, canını almaz. Bizim buralarda 7-8 köyümüz var. Bunlar hepsi tanıdık akraba köyler. Bu köyleri gezmiş. Köyleri gezip çocuklara şeker dağıtacağına minibüsün kırık camını önce değiştir. Kırık camlı arabayla köylerde ne işin var?” dedi. Minibüsteki kişilerin Boztepe köyünde çocukları bakkala götürmek istediğini çocukların ifade ettiğini anlatan Aydemir, “Çocuk, ‘babam yabancı arabalara bırakmıyor binmem’ demiş. Eğer çocuk o arabaya binseydi onu da götüreceklerdi. Ardından Doğutepe’ye geliyor ve orada da aynı hareketleri yapıyor. Oradan bizim köye gelirken kızımı yolda görüp götürmüş. Ben onlardan şüpheleniyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bölgede çekim yapan Müge Anlı’nın ekipleri küçük Leyla’nın kaybolduğu köye yakın komşu köylerden çocuklarla görüştü. Bu çocuklardan ikisi sözü edilen minibüsü gördüklerini belirterek şunları söylediler:

Beyaz bir arabaydı. Yanımıza yaklaştı. İçinde biri kapalı kadın ve iki erkek vardı. Bize şeker verdiler. ‘Eviniz nerede’ diye sordular. Bize ‘gelin sizi evinize bırakalım’ dediler. Fakat biz arabaya binmeyince gittiler. Başka arkadaşlarımıza da aynı şeyleri söylemişler.

Anlı’nın programına telefonla bağlanan amca Musa Aydemir de yeğeninin son görüldüğü videoyu kendisinin çektiğini belirterek “Ağrı yoluna doğru tek başına gidiyordu. Yanına yaklaşıp videosunu çektim ve dah sonra eve getirip ablasına teslim ettim. Oradan da yakında bulunan arkadaşlarla çay içmeye gittim. Leyla bir ara gözüme çarptı. Sonra kayboldu. Ben yine Ağrı yoluna doğru gidebileceğini düşünüp eve geldim ve Leyla’yı sordum ‘Buralarda’ dediler. Tekrar döndüm. Az sonra herkes Leyla’nın kaybolduğunu söyledi. Biz beyaz renkli o transit minibüsten şüpheleniyoruz. Mutlaka bir güvenlik kamerasına yakalanmışlardır. O minibüsteki kişilerin ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Camiden anons

Dün sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği çalışmalar sırasında cami hoparlöründen anonslar yapılarak kilitli olan tandır evi, ahır gibi yerlerin açılması istendi. Eğitim köpeklerinin insan boyunu aşan buğday tarlalarını karış karış aradığı çalışmalarda jandarma da köyden il merkezine doğru 15 kilometrelik yolu drone desteğiyle taradı. Yaklaşık 300 kişiden oluşan ekipler, 4 kola ayrılarak aramalarını sürdürdü. Köy içerisindeki şüpheli yerler uzman ekipler tarafından aranırken, köy dışındaki alanlar ise yine gönüllülerin ağırlıkta olduğu gruplarca kontrol edildi.

Dede: Kimseyle husumetimiz yok
Komşu köylerin de arandığını söyleyen dede Zeki Aydemir, torununun bulunması için tüm Türkiye’nin seferber olduğunu bildirdi. Köyün dört bir yanından 20 kilometre uzaklıktaki alanlarda dahi aramaların sürdüğünü aktaran gözü yaşlı dede Zeki Aydemir, “Leyla sadece süt içerdi. Acaba Leyla’ya şimdi süt veren var mıdır, aç mıdır, susuz mudur? Torunumu bulana, yerini bildirene, polisi, jandarmayı arayana 300 bin lira öldü vereceğim. Yeter ki Leyla bulunsun” dedi.

Haberin Devamı