Gazete Vatan Logo

Bursa’da deprem nedeniyle okullar tatil mi 5 Aralık? Hangi illerde okullar tatil 2023, 5 Aralık okullar tatil mi 2023?

4 Aralık Pazartesi İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde hissedilen deprem tedirgin yarattı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası Yalova’nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün (4 Aralık Pazartesi) ara verilince öğrenciler arama motorlarına yönelerek deprem nedeniyle okullar tatil mi, okullar yarın tatil oldu mu? Sorularına yanıt arıyor.

Bursa’da deprem nedeniyle okullar tatil mi 5 Aralık? Hangi illerde okullar tatil 2023, 5 Aralık okullar tatil mi 2023?

5 Aralık okullar tatil mi 2023, Bursa’da deprem nedeniyle okullar tatil mi 5 Aralık? Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Depremi hisseden veliler ve vatandaşlar yarın okulların olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

ARMUTLU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası Yalova’nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün (4 Aralık Pazartesi) ara verildi.

Yarın okulların tatil edildiğine dair herhangi bir açıklama bulunmuyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı. İstanbul Valisi Davut Gül ise olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

NACİ GÖRÜR: BU KENTİMİZİN YERİ ÇOK TEHLİKELİDİR

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremin meydana geldiği noktaya dikkat çekti. Naci Görür şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun.