Gazete Vatan Logo

Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir?

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı 'yerel seçimler' konulu toplantıda yaşananları katıldığı televizyon programında anlattı. İmamoğlu'nun 'sokağa çıkamıyor' diyerek hedef aldığı Kerimoğlu, İmamoğlu'nu eleştirdi. "Bakırköy'de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz diye bir ifadesi oldu. Bu sorunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum, çok haklı" dedi. Yapılan açıklamaların ardından Bülent Kerimoğlu kimdir, hangi partili, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi parti, nerelidir?

Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediye başkanları toplantısında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile tartışma yaşadığı ortaya çıkmıştı. Katıldığı canlı yayında İmamoğlu ile yaşadığı tartışma hakkında konuşan Kerimoğlu, "Ekrem Bey reklam, tanıtım, lansman, PR'da oldukça başarılı, yabancı dil hakimiyeti de var." diye konuştu. İmamoğlu'nun 'sokağa çıkamıyor' diyerek hedef aldığı Kerimoğlu sözlerinin devamında, "İBB'nin yapması gereken İstanbul Caddesi'nin dört yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum" dedi. Peki, Bülent Kerimoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi parti?

Bülent Kerimoğlu kimdir, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden?

Bülent Kerimoğlu (1970, Ardahan) Türk siyasetçi ve doktordur. 2014 yılından itibaren Bakırköy Belediye Başkanı’dır.

Eğitim ve mesleki kariyeri

Ardahanlı olan Kerimoğlu ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1991 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1992-1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’nde ihtisas yaptı. Asistanlık döneminde İngiltere Leeds Klingbeck Hastanesi Pediyatrik Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999 yılında Diyarbakır’da askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. Kamu ve özel sektörde uzman hekim olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Çeşitli akademik dergilerde bilimsel makale ve araştırması, yayımlanmıştır. Cumhuriyet Gazetesi, Kemalyeri Dergisi gibi kültür, sanat ve siyaset yayınlarında; yakın tarih, çevre, sağlık ve yerel yönetim konulu yazılar yazmaktadır.

Siyasi kariyeri

2009 yılında Esenyurt Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adayı, 2010-2011 CHP İstanbul İl sekreteri, 2011 genel seçimlerinde İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olmuştur. 2014 yılından itibaren Bakırköy belediye başkanlığı görevini sürdürmektedir. Aynı tarihten itibaren Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Parlamentosu, (Strasbourg-Fransa) Sol-Sosyalist grupta CHP ve Türkiye Temsilcisi’dir.)

Haberin Devamı

Üye olduğu kurumlar

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Hakları Koruma Derneği, Türk Tabipler Birliği, Lozan Mübadilleri Vakfı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre üyesidir.

Kişisel yaşamı

Evli ve iki çocuk babasıdır.