Gazete Vatan Logo

Bu ne yaman çelişki!

Öldürene 24 yıl, olay yerine götürene müebbet..

Töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’in, kızını hamile bırakan Servet Taş’ı öldüren babası Şerif Tören hakkında savcı tahrik indirimi uygulayarak 24 yıl istedi. Babayı cinayet yerine götüren Şahin Ilık hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet talep etti.

Töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’in babası Şerif Tören’in, kızını hamile bırakan Servet Taş’ı 2011’de öldürmesiyle ilgili davanın 7’nci duruşması dün Anadolu 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada savcı mütalaa verdi. Mütalaayı ilginç kılan ise Şerif Tören’e tahrik indirimi uygulanırken, onu olay yerine götüren Şahin Ilık’a ağırlaştırılmış müebbet istenmesi oldu.

Savcı: Kızgınlık ve elem

Önceki duruşmalarda Şerif Tören’in avukatı, Güldünya’nın hamile kalmasının ardından bir heyetin ayağına gittiği Servet Taş’ın kızıyla evlenmesini isteyen baba Şerif Tören’e “Git kızını kerhaneye ver” dediğini iddia etmiş ve bu nedenle cinayetin tahrik altında işlenmiş olduğuna dikkat çekmişti. Dünkü duruşmada mütalaa veren Savcı Olcay Erge, Servet Taş’ın uzaktan akrabası olan Güldünya Tören’i hamile bıraktığını, bu olaydan sonra doğum yapan Güldünya’nın kardeşlerince 2004’te öldürüldüğünü belirterek şöyle devam etti:

“Baba Şerif Töre bu olayın verdiği kızgınlık ve elem ile 2011’de sanık Şahin Ilık ile maktülün ikamet ettiği yere sabah 06.00’da gittiği, araç içinde gizlenerek maktülü bekledikleri, Şerif Tören’in işe gitmek için evden çıkan maktülü görür görmez ateş ettiği, maktünü yaralandığı buna rağmen Şahin Ilık’ın araçla takip ettiği ve araçtan inen Şerif Tören’in yakın ateşle Servet Taş’ı öldürdüğü anlaşılmıştır. Şerif Tören bu suçu kızı Güldünya’nın Taş ile yasak ilişki yaşaması, hamile kalması ve akabinde gelişen olaylar nedeniyle haksız tahrik altında işlemiş ancak Ilık’ın kendisine yönelik eylem olmadığı için tahrik hükümlerinden faydalanması mümkün değildir.”

Savcı bu mütalaasıyla daha önce ağırlaştırılmış müebbet istediği Şerif Tören’e tahrik indirimi de uygulanmasını isteyerek 18 yıldan 24 yıla kadar hapis ceza talep etti. Onu olay yerine götüren ve sadece İstanbul’u bilmeyen akrabasına yardımcı olmak istediğini, suç işleneceğini bilmediğini belirten Şahin Ilık’a ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Haberin Devamı