Gazete Vatan Logo

'Bu hükümetin yatacak yeri yok'

'Bu hükümetin yatacak  yeri yok'

CHP lideri, yolsuzluk ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialara vurgu yaptığı konuşmasında, "Bu hükümetin burada oturacak yeri bile yok. Yatacak yeri de yoktur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2015 yılı bütçe tasarısı üzerine yaptığı konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.
İktidarın yandaş işadamlarından bir kesim yarattığını ve onlara her türlü imkanı sunduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun başbakan olduktan sonra Bakanlar Kurulu'nun çıkardığı ilk kararnamenin bu şirketlere yönelik olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu şirketlerin tahsil edemediği alacaklar için dediler ki 'Çiftçinin bizden alacağı var. Ben o alacağı mahsup edeceğim. O parayı sana vereceğim, çiftçiye vermeyeceğim'. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti devleti yandaş işadamlarının tahsilatçısı konumuna getirildi. Böyle bir şeyi nasıl yaparsınız. Bu hükümetin burada oturacak yeri bile yok. Yatacak yeri de yoktur bu hükümetin."
‘Boynunda davul’
Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun göreve geldikten sonra "Beni muhatap alın" dediğini, bu cümleye sonuna kadar katıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Üstünüzdeki siyasi vesayetten kurtulacaksınız Sayın başbakan. Sizin boynunuza davulu astılar, tokmak yukarıdaki birisinin elinde. Olmaz. Siz kendiniz başbakan olarak yetkilerinizi sonuna kadar kullanacaksınız. Türkiye'de çift başlı yönetim olmaz. 26 Kasım 2014 Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor, 'Bağ-Kur'lulara kredi vereceğiz. Şunu yapacağız, bunu yapacağız...'. Bunu açıklayacak olan Sayın Başbakandır. Yukarısı açıklarsa, tokmak orada, davul burada. Olmuyor. Ses çıkmıyor. Farklı bir ses çıkıyor. Ayrıca devlet yönetimimize aykırıdır. O nedenle söyledim, iki koltuk da boş gibi görünüyor. Sizin işinize karışıyor."
'Binayı da götürdü'
"Sayın Başbakan, siz niye bu kaçak saray konusunda hiç konuşmuyorsunuz? Sayın Arınç konuştu, 'israftır' dedi. En çok sizin konuşmanız lazım. Sayın Başbakan, Başbakanlık binası olarak yapılan bir binayı ve protokolü hangi gerekçeyle siz Cumhurbaşkanlığına tahsis ettiniz? Başbakanlık için yapıldı. Giderken binayı da götürüyor. Siz demeyecek misiniz, 'Ya, bu bina Başbakanlık için yapıldı, protokol var ortada. Nasıl olur da siz gidersiniz?' diye."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ülkemizdeki Suriyeli mültecilere örnek gösterdiği İstanbul’da otobüs egzozundan ısınan küçük kızla ilgili haberin kupurü, Başbakan Davutoğlu ile arasında tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamı

Siz bu hükümeti şımartıyorsunuz

Kılıçdaroğlu, dış politika eleştirilerini sıralarken AK Parti milletvekillerinin tepki göstermeleri üzerine şu karşılığı verdi: "Ben size sormuyorum arkadaşlar, buraya soruyorum. Siz bu hükümeti şımartıyorsunuz. Yasaya uymuyor ses çıkarmıyorsunuz, yolsuzlukları var ses çıkarmıyorsunuz. Zaten sizden bir şey de beklediğimiz yok, bunlara soruyorum ben. Niye alınıyorsunuz? Siz, yasama organıyla yürütmeyi karıştırıyorsunuz. Bunlar yürütme organı, neleri yürüttüklerini öğreneceğiz...”

Haberin Devamı

'Biz yıkmaktan yana değiliz'
"Kaçak sarayda ciddi yolsuzluklar var. Soruşturma başlatacak mısınız, başlatmayacak mısınız? Ne dedi Sayın Cumhurbaşkanı? 'Güçleri yetiyorsa yıksınlar'. Biz yıkmaktan yana değiliz, onu da söyleyeyim başta ama 'Güçleri yetiyorsa yıksınlar' ne demek biliyor musunuz? Sayın Davutoğlu, size meydan okuyor. Çünkü yargı kararını uygulayacak olan sizsiniz. Efendim, o itibarmış. Merkel dairesinde oturuyor. Almanya'nın itibarı sıfır, böyle mi düşüneceğiz? Amerika'ya bakın, bizim kaçak saray 4 misli daha büyük. Gariban Amerikalı, itibarı sıfır."